Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σατιρικά σκίτσα: Ο ρακένδυτος Βαρουφάκης και ο τζογαδόρος Τσίπρας!



Στο επίκεντρο έντονης κριτικής για τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα «πενιχρά» αποτελέσματα του Eurogroup στη Ρίγα και η κωλυσιεργία στη διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει χρήματα προς την Αθήνα έχουν πυροδοτήσει εκ νέου σενάρια Grexit. Ήδη, δύο σατιρικά σκίτσα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Το ένα απεικονίζει τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας με ανοικτό πουκάμισο έξω από το παντελόνι σε μια χαλαρή-σίγουρη στάση.

Ωστόσο, ρίχνοντας μια ματιά από πίσω, ο αναγνώστης διαπιστώνει τη «γύμνια» των θέσεων του υπουργού: τα ρούχα είναι γεμάτα τρύπες. 

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως στόχος του σκίτσου είναι να δείξει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει -όπως θεωρεί- το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις και δεν μπορεί να «μπλοφάρει». Το σκίτσο δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα «thewhatandwhy.com» από τον David Waywell και αναφέρεται στην... μπλόφα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο τζογαδόρος Τσίπρας

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σκίτσο που δημοσιεύει το περιοδικό «Economist» με τον πρωθυπουργό σε ρόλο… τζογαδόρου.


Ο Αλέξης Τσίπρας απεικονίζεται γυμνός να κρατά στα χέρια του το τελευταίο χαρτί στην παρτίδα. Μπροστά του βρίσκεται ένας σωρός από κέρματα και τα… ρούχα του, τα οποία έχει παίξει προκειμένου να μείνει στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Ο πρωθυπουργός σκέφτεται πως η απέναντι πλευρά «θα πάει πάσο από στιγμή σε στιγμή». Η αλήθεια όμως είναι ότι ο αντίπαλος -που πάντως δεν φαίνεται το πρόσωπό του- έχει τέσσερις άσους και έναν ρήγα (πολύ δυνατός συνδυασμός).
Στα αριστερά του σκίτσου δύο παρατηρητές συζητούν μεταξύ τους και αναρωτιούνται πότε τελικά θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα…

Απο το zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου