Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μπαράζ καταλήψεων


Αντιεξουσιαστές έχουν προχωρήσει σε σειρά καταλήψεων ζητώντας κατάργηση των φυλακών (υψίστης ασφαλείας) τύπου Γ' και σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, το δημαρχείο Νέας Σμύρνης, το δημαρχείο Ξάνθης, τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Αθήνα
Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δηλώνουν αποφασισμένα να παραμείνουν στο χώρο μέχρι την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ).
Αλληλέγγυοι συγκεντρώνονται στην Πρυτανεία όπου και θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στις 6 το απόγευμα.
Θεσσαλονίκη
Κατάληψη πραγματοποιείται στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σηκωσαν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου.
Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο ΕΚΠΑ.
Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας
Σε κατάληψη των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, έχει προχωρήσει ομάδα αντιεξουσιαστών.
Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει πανό, στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση κρατουμένων.
Επίσης, μία δεύτερη ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής, στην οδό Κορίνθου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Δημαρχείο Ξάνθης
Υπό κατάληψη τελεί, από τις 7 το πρωί, το δημαρχείο Ξάνθης, από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.
Ομάδα ατόμων εισήλθε στο δημαρχείο, νωρίς το πρωί, ζητώντας από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταληψίες των ενημέρωσαν πως η δράση τους έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ολοκληρωθεί ως το μεσημέρι.
Δημαρχείο Νέας Σμύρνης
Σε κατάληψη τελεί, από τις 7 σήμερα το πρωί, το δημαρχείο Νέας Σμύρνης από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν κοινά αιτήματα με τους αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει, εδώ και τρεις ημέρες, το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι καταληψίες ζητούν την απελευθέρωση συντρόφων τους, την κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', καθώς και την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικού υλικού.
Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, εκτιμά ότι η κατάληψη έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα τερματιστεί εντός της ημέρας.
Πολιτικό γραφείο Μιχελογιαννάκη
Υπό κατάληψη βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι νεαροί κατέλαβαν το γραφείο ανάρτησαν πανό και ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Παράλληλα, συνεχίζεται και η κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Απο την efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου