Οι γιατροί που αντί να σώζουν ζωές τις αφαιρούσαν με τα πειράματά τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας (pics)
Οι άγνωστοι γιατροί που υπηρέτησαν το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία και ήταν υπεύθυνοι για πολλά από το φρικιαστικά μυστικά πειράματα που αποκαλύφθηκαν μετά το κλείσιμο των στρατοπέδων. Δυστυχώς δεν ήταν μόνο ο Μένγκελε.
10. Herta Oberheuser
Η Herta Oberheuser είναι η απόδειξη πως η σκληρότητα δεν είναι προνόμιο των ανδρών, καθώς η ίδια είχε επιδοθεί σε δεκάδες πειράματα στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε. Ήταν ο τρόμος του Ravensbruck.
Μερικά από τα πιο συνηθισμένα πειράματα που διεξήγαγε ήταν να τραυματίζει τους κρατούμενους και να τοποθετεί στα ανοικτά τραύματα βακτήρια, ή κομμάτια από γυαλιά ή νύχια. Όλα αυτά προκειμένου να παρατηρήσει την αντίδραση του οργανισμού στο ξένο - μολυσμένο σώμα. Πολλές φορές οι τραυματίες έφταναν ένα βήμα πριν το θάνατο και η ίδια έδινε τη χαριστική βολή εκτελώντας τους.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε για τις εκτελέσεις περιλάμβαναν ενέσεις με λάδι ή βενζίνη ή άλλα υγρά. Ο θάνατος ήταν επίπονος και διαρκούσε από 2 έως 5 λεπτά. Στόχος ήταν το θύμα να αισθάνεται κάθε δευτερόλεπτο, μέχρι το τέλος.
Μετά το θάνατό των θυμάτων αφαιρούσε τα όργανά τους για να τα μελετήσει. Μετά το κλείσιμο των στρατοπέδων καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 1950 λόγω καλής διαγωγής.
9. Friedrich Mauz
Μετά το κλείσιμο των στρατοπέδων ο ψυχολόγος Friedrich Mauz δήλωσε στο δικαστήριο πως αναγκάστηκε να προβεί σε θηριωδίες κατά τη ναζιστική περίοδο. Επειδή, ο ίδιος δεν είχε συγκεκριμένη πολιτική θέση, τόνισε πως άνηκε στην ομάδα που μισούσε ο Χίτλερ, οπότε έπρεπε να αφήσει κατά μέρους την ιδεολογία του και να υποταχθεί στις απαιτήσεις των Ναζί.
Η ιστορία του έγινε, αρχικά, αποδεκτή, ωστόσο σύντομα αποκαλύφθηκε πως ήταν ο ίδιος που εντάχθηκε στους κόλπους των Ναζί και τους βοήθησε οικειοθελώς. Επειδή, σύντομα κατάλαβε ότι το επάγγελμά του (ψυχολόγος) δεν ήταν πολύ διαδεδομένο αποφάσισε να κάνει τον εαυτό του πιο χρήσιμο και έγινε ειδικός στις ευθανασίες. Τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για να σκοτώσουν όσους θεωρούσαν ότι "δεν άξιζαν να ζουν".
8. Hans Eisele
Ο Hans Eisele είναι η απόδειξη πως η εξουσία διαφθείρει, καθώς έχει διαπράξει μερικά από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου. Ο ίδιος υπηρέτησε στο Buchenwald, το στρατόπεδο όπου κρατούνταν κυρίως κομμουνιστές, όπου επιδόθηκε σε θηριωδίες.
Ο Eisele έκανε εγχειρήσεις, με αποτέλεσμα τα θύματα να πεθαίνουν κάθε φορά ή έκανε ενέσεις με υδροκυάνιο. Μετά τη λήξη του πολέμου τιμωρήθηκε με εκτέλεση, ωστόσο η ποινή άλλαξε σε ισόβια και αργότερα έγινε δεκαετής. Όταν αποφυλακίστηκε του χορηγήθηκε αποζημίωση, με τη δικαιολογία "ότι είχε κρατηθεί και φυλακιστεί από τον εχθρό". Έξι χρόνια αργότερα ξαναδικάστηκε και κατάφερε να διαφύγει στην Αίγυπτο.
7. Klaus Schilling
Ο Klaus Schilling είχε συνταξιοδοτηθεί όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, ωστόσο ο επέστρεψε στην ενεργό δράση όταν του ζητήθηκε να βρει μια θεραπεία για την ελονοσία, που θέριζε τους Ναζί που είχαν σταλεί στη Βόρεια Αφρική.
Υπηρέτησε στο Νταχάου και επιδιδόταν καθημερινά σε διάφορα πειράματα. Πολλοί από τους κρατούμενους κλείνονταν σε δωμάτια μαζί με μολυσμένα κουνούπια και τους χορηγούνταν φάρμακα, προκειμένου να βρεθεί το φάρμακο για την ελονοσία. Ο ίδιος αργότερα ισχυριζόταν πως η δουλειά του είχε έναν ανώτερο σκοπό, την ανακάλυψη του φαρμάκου, ωστόσο τιμωρήθηκε με εκτέλεση.
6. Hubertus Strughold
Ο Hubertus Strughold, που είναι κάτι σαν ήρωας για τη NASA που κάθε χρόνο δίνει βραβείο με το όνομά του, είναι ένας από τους πιο φρικιαστικούς γιατρούς των Ναζί.
Ο Strughold ήταν ο άνθρωπος που επέβλεπε τους γιατρούς κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στο στρατόπεδο του Νταχάου. Ένα από τα πειράματα που εμπνεύστηκε ο ίδιος, ήταν η υποβολή των κρατουμένων σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες, προκειμένου να παρατηρηθεί η λειτουργία του οργανισμού. Συνήθως, κανένας κρατούμενος δεν επιβίωνε και η αντιδράσεις του οργανισμού καταγράφονταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο όνομα της επιστήμης.
Παράλληλα, ο ίδιος ήταν ένας εκ των υπευθύνων για τους θαλάμους αερίων. Μετά το τέλος του πολέμου μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από τις αμερικάνικες δυνάμεις στα πλαίσια της επιχείρησης "Συνδετήρας" μαζί με άλλους επιστήμονες.
5. Enno Lolling
Ο Enno Lolling ήταν ο άνθρωπος που βαριόταν να κάνει το οτιδήποτε, ωστόσο όπως φαίνεται λάτρευε τα πειράματα. Κατάφερε να γίνει ο υπεύθυνος γιατρός στο στρατόπεδο που υπηρετούσε χάρη στις διασυνδέσεις του.
Ο ίδιος επιδιδόταν σε διάφορα πειράματα όπως δηλητηριάσεις με μορφίνη και αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στα στρατόπεδα το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων χειρότερες απ' ότι ήταν.
Το όνομά του βρέθηκε χαραγμένο σε ένα κομμάτι δέρματος, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε το 1945.
4. Joachim Mrugowsky
Ήταν ο άνθρωπος που είχε εμμονή με την καθαριότητα και φρόντισε να το αποδείξει. Ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου Υγιεινής και φρόντιζε να εφοδιάζει τους Ναζί με υδροκυάνιο προκειμένου να δολοφονούνται οι Εβραίοι και οι εχθροί του καθεστώτος.
Ο ίδιος προτιμούσε το υδροκυάνιο καθώς άφηνε τα πτώματα όσο το δυνατόν πιο αποστειρωμένα. Μετά τη λήξη του πολέμου τιμωρήθηκε με εκτέλεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1948.
3. Albert Widmann
Ο Albert Widmann ήταν ένας από τους γνωστότερους γιατρούς της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο άνθρωπος που επινοούσε τους τρόπους ευθανασίας και ήταν ειδικός στην παιδική ευθανασία. Ήταν ο εμπνευστής των μαζικών εκτελέσεων καθώς και άλλων φρικιαστικών μεθόδων που θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικές.
Ένα από από τα πιο γνωστά πειράματά του ήταν η μαζική ανατίναξη Ρώσων κρατουμένων σε αποθήκη, προκειμένου να δει αν θα πεθάνουν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα. Επειδή κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν, κήρυξε το πείραμα αποτυχημένο.
Ο Widmann μετά το πόλεμο τιμωρήθηκε με φυλάκιση και αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 6 χρόνια και 6 μήνες από τη ποινή του.
2. Friedrich Wegener
Οι περισσότεροι γιατροί τάχθηκαν υπέρ των ναζί για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις άδειες τους, ωστόσο ο Friedrich Wegener είχε όραμα και πίστευε στις ιδεολογίες τους.
Επειδή τα εγκλήματα του δεν κατάφεραν να αποδειχθούν, δεν τιμωρήθηκε μετά το κλείσιμο των στρατοπέδων, ωστόσο ο ρόλος του ήταν σημαντικός στις θηριωδίες που διέπραξαν οι Ναζί.
Μάλιστα μετά το τέλος του πολέμου ανακηρύχθηκε σε ήρωα, με αποτέλεσμα ιατρικό βραβείο να φέρει το όνομά του, όπως και μια ασθένεια.
Όλα αυτά μέχρι το 1990 όταν άρχισε να αποκαλύπτεται το σκοτεινό του παρελθόν, με αποτέλεσμα η διεθνής ιατρική κοινότητα να αλλάξει το όνομα της ασθένειας και να καταργήσει το βραβείο.
1. Eugen Fischer
Ο Eugen Fischer ήταν ανθρωπολόγος με ειδίκευση στη προέλευση των φυλών και τις ράτσες ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της ναζιστικής ιδεολογίας. Ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και τη ιδέα της ύπαρξης μιας Άριας φυλής από τη οποία κατάγονταν οι Γερμανοί.
Ο Χίτλερ ήταν τόσο ενθουσιασμένος από τη δουλεία του με αποτέλεσμα να τον θέσει επικεφαλής της δημιουργίας των στρατοπέδων και υπεύθυνο για τη λειτουργία τους.
Ο ίδιος αρνήθηκε να ενταχθεί στο ναζιστικό, κόμμα μέχρι το 1940.
Αποσύρθηκε από τη δράση το 1942 και πέθανε το 1967 σε ηλικία 93 ετών. Επειδή, δεν ήταν επίσημα μέλος του κόμματος όταν ξεκίνησαν οι εκκαθαρίσεις και οι εκτελέσεις δεν δικάστηκε ποτέ και δεν τιμωρήθηκε.
(Πηγή: ListVerse)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου