Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα

Μετά από έρευνα που έκανε ο ΟΗΕ, αποκαλύπτει πως το Ισραήλ είχε βομβαρδίσει επτά σχολεία του, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

to-israil-bombardise-sxoleia-tou-oie-sti-gaza


Έρευνα του ΟΗΕ αποκαλύπτει πως
 το 2014 το Ισραήλ βομβάρδισε επτά σχολεία του Οργανισμού στη Γάζα.Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να σκοτωθούν 44 Παλαιστίνιοι οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο σε αυτά τα σχολεία.
Την έκθεση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μπαν Κι Μουν, τονίζοντας ότι τα σχολεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι χώροι που δεν θα έπρεπε να πληγούν από βομβαρδισμούς και εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των Παλαιστινίων μέσα σε αυτά.
Σύμφωνα με την έρευνα προκύπτει ότι Παλαιστίνιοι είχαν κρύψει όπλα σε τρία σχολεία, τα οποία όμως ήταν άδεια. Στα σχολεία που βομβαρδίστηκαν δεν αποδείχθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.
«Αποδοκιμάζω το γεγονός ότι τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των Ισραηλινών ενεργειών καιτουλάχιστον 227 τραυματίστηκαν σε κτίρια των Ηνωμένων Εθνών που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια έκτακτης ανάγκης», έγραψε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων σε επιστολή που συνοδεύει την έρευνα.
Από τον περασμένο Νοέμβριο ο Μπαν Κι Μουν είχε ανακοινώσει πως θα αρχίσει αυτή η έρευνα μιλώντας για 10 ξεχωριστά περιστατικά μεταξύ της 8ης Ιουλίου και της 26ης Αυγούστου του 2014.  
Σε ένα από τα περιστατικά ένα από τα σχολεία είχε χτυπηθεί με 88 όλμους από τον στρατό του Ισραήλ, αλλά και από πυραύλους. Για την επίθεση αυτή, όπως και για πολλές άλλες δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.   
Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε και την αποδοκιμασία του για την  πιθανότητα να έκρυβαν οι Παλαιστίνιοι όπλα σε σχολεία, κάτι που μένει να αποδειχθεί. 
«Οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, είναι χώροι οι οποίοι δεν πρέπει να πλήττονται. Χώροι ασφάλειας, κυρίως όταν πρόκειται για εμπόλεμες περιόδους», τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου