Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Κωνσταντινούπολη: Καταδίκη 244 ατόμων για τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί


:13 | 24 
Τους 244 από τους συνολικά 255 κατηγορούμενος για τη συμμετοχή τους στις «παράνομες» διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013, καταδίκασε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και επτά ξένοι πολίτες.
Οι κατηγορίες αφορούσαν σειρά αδικημάτων, όπως φθορές δημόσιας ιδιοκτησίας, συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, καταστροφές σε τόπο λατρείας, προστασία εγκληματιών κ.α.
Ενδεικτικό των κατηγοριών είναι πως τέσσερις από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης επειδή λέρωσαν το τζάμι. Δύο ακόμη ήταν γιατροί και καταδικάστηκαν επειδή χρησιμοποίησαν τζαμί για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Άλλα δύο άτομα καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια και δύο μήνες φυλάκισης «επειδή φόρεσαν στολές γιατρών».
Υπενθυμίζεται πως οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη την 31η Μαΐου του 2013 για την καταστροφή και οικοδόμηση του πάρκου Γκεζί, ωστόσο σύντομα εξελίχθηκαν σε ένα κίνημα κατά της κυβέρνησης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από την βίαιη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν. 
Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου