Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο πρώτος Apple σε δημοπρασία για πάνω από 650.000 ευρώ


Ο μύθος της Apple δεν θα μπορούσε παρά να έχει βαθιές ρίζες. Ρίζες που πάνε πίσω στο 1976 όταν ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak κατασκεύασαν τον Apple-l και ξεκίνησαν ένα βιομηχανικό παραμύθι που όμοιό του δεν έχει η σύγχρονη ιστορία στην τεχνολογία.
Ένα από αυτά τα τα 50 πρώτα μηχανήματα που κατασκεύασε το τρομερό δίδυμο βγαίνει σε λίγες ημέρες σε δημοπρασία με την τιμή εκκίνησης να είναι 50.000 ευρώ. Ωστόσο οι ειδικοί του οίκου Christie’s υπολογίζουν ότι σίγουρα θα ξεπεράσουν τις 650.000 ευρώ.
Perierga.gr - Ο πρώτος Apple σε δημοπρασία για πάνω από 650.000 ευρώ
Ο πλειστηριασμός αυτός που θα γίνει στο Λονδίνο έχει τίτλο «Επτά Αιώνες Τεχνολογίας» και περιλαμβάνει αντικείμενα που πάνε 700 χρόνια πίσω, έως τον 14ο Αιώνα. Το πιο παλιό αντικείμενο είναι ένα πολύ σπάνιο ηλιακό ρολόι το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ.
Όμως ακόμα και απέναντι σ’ αυτά τα παλαιά και σπάνια αντικείμενα, ο πρώτος υπολογιστής της Apple είναι και παραμένει ένα μοναδικό αντικείμενο με ιδιαίτερα μεγάλη αξία. Έστω και αν δεν έχουν περάσει παρά μόνο μισός αιώνας από την εποχή που κατασκευάστηκε και μαζί το παραμύθι μιας σύγχρονης βιομηχανικής Σταχτοπούτας που έλκει όλους στον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου