Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πανευρωπαϊκή έκθεση κόμικς στη Λάρισα

Πανευρωπαϊκή έκθεση κόμικς στη Λάρισα


Μία έκθεση με ξεχωριστό χαρακτήρα ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη Λάρισα, με γενικό τίτλο «Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς», με τη συμμετοχή νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης, στο Προσκήνιο Πολιτισμού στον χώρο του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ.

Η Λάρισα, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στη χώρα μας, δημιουργούς και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία μοναδική για τα εγχώρια και σπάνια για τα διεθνή δεδομένα έκθεση, που αναδεικνύει το πλούσιο πολιτισμικό έργο της ευρωπαϊκής δημιουργίας και την παγκοσμιότητα των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούν τα κόμικς για να μεταδώσουν μηνύματα, σκέψεις και συναισθήματα.

Στην ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της έκθεσης, με δείγματα από τα έργα των δημιουργών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας, Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Στην έκθεση είναι παρούσα όλη η Ευρώπη. Παρέχεται η δυνατότητα στους Λαρισαίους να δουν τα ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη για τα κόμικς, αλλά και τα δικά τους παιδιά να στέκουν ισοδύναμα με διεθνείς δημιουργούς. Σε μας δίνεται η δυνατότητα να δείξουμε σε Ευρώπη και Ελλάδα το πνεύμα που θα διατρέχει το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε για την υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου