Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Αστέρι στη λεωφόρο της δόξας θα αποκτήσει ο δημιουργός του Batman


O Bob Kane, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τον μασκοφόρο εκδικητή θα αποκτήσει το δικό του αστέρι στο Hollywood, με τον θρυλικό Batman να βραβεύεται παράλληλα ως το Κόμικ με τις περισσότερες μεταφορές στον κινηματογράφο
Ο Bob Kane είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη διπλή ζωή του πολυεκατομμυριούχου Bruce Wayne, που φοράει τη μάσκα και καθαρίζει το Gotham από το έγκλημα. Το αστέρι του στη διάσημη λεωφόρο της δόξας θα είναι το 2.567ο στη σειρά και θα τοποθετηθεί με κάθε επισημότητα στις 21 Οκτώβρη.
 
Παράλληλα, μπροστά στο μουσείο των βραβείων Guinness, ο Batman θα λάβει μια ακόμη διάκριση, αυτή για το κόμικ με τις περισσότερες μεταφορές στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα στην απονομή του βραβείου θα παρίστανται ο Zack Snyder, σκηνοθέτης των τελευταίων ταινιών του Batman, αλλά και ο Jim Lee εκδότης των εκδόσεων DC.

Αναγνώριση και... αποκατάσταση

Η εκδήλωση έρχεται ένα μήνα μετά τις δηλώσεις της DC, αλλά και της Warner Bros πως θα αποκαταστήσουν το όνομα του συνεργάτη του Bob Kane, Bill Finger στη δημιουργία του κόσμου της Gotham. Για την ακρίβεια ο Bill FInger είναι ο δημιουργός του Robin, αλλά και εκείνος που εμπνεύστηκε τον πιο διάσημο κακό του Βatman, τον Joker.
 
Για πολλά χρόνια, πολλοί ήταν οι φανατικοί των κόμικ που διαμαρτύρονταν με το γεγονός πως όλη τη φήμη και τη δόξα για το έργο την απολάμβανε ο Kane, ενώ ο συνεργάτης του έμενε στην αφάνεια. Για την ακρίβεια, το όνομα του Finger θα προστεθεί και στη σειρά που παρουσιάζει όλη την ιστορία της πόλης πριν την εμφάνιση του Batman, το Gotham, αλλά και στα credit της επερχόμενης ταινίας Batman vs Superman.

Πηγή: robot6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου