Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

παρέμβαση ενάντια στο ηλ. εισιτήριο και το κλείσιμο των μπαρών


post image
Αντιλαμβανόμενοι την επιβολή την επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των μπαρών ως την προμετωπίδα της συνολικής αναδιάρθρωσης στις συγκοινωνίες, επιχειρώντας να αναδείξουμε τη σημασία του κοινού αγώνα εργαζομένων στις συγκοινωνίες και των επιβατών και βάζοντας μπροστά το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο σταθμό του Πανεπιστημίου ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και το κλείσιμο των μπαρών την Τρίτη 14/11 μαζί με το ΣΣΜ, το ΣΥΒΧΨΑ, τη συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, τη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Περιστερίου και την πρωτοβουλία κατοίκων Καισαριανής.

Για περίπου μία ώρα καμια σαρανταριά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, συντρόφισσες και σύντροφοι ανοίξαμε τα πανό μας και μοιράσαμε κείμενα στους επιβάτες αλλά και στους συναδέλφους που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό ενώ καθόλη τη διάρκεια της κίνησης διαβαζόταν κείμενο με ντουντούκα. 

ακολουθεί το κείμενο που διαβαζόταν : 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ
Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των μπαρών δεν είναι τίποτε άλλο από το πλέον σημαντικό βήμα στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Για αυτό το λόγο όσοι εναντιώνονται στην εφαρμογή τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη στοχοποίηση και την καταστολή.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
Μια αναδιάρθρωση που θα περιλαμβάνει επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ καθώς επίσης ασφυκτικό έλεγχο, φακέλωμα και αποκλεισμό για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, ντόπιους και μετανάστες, που θα χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ένταση τις συνέπειες αυτής της αναδιάρθρωσης. Η εντατικοποίηση στην έκδοση εισιτηρίων προεικονίζει τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει το σύνολο των εργαζομένων.
Οι καταστάσεις που βιώνουν τόσο οι εκδότες εισιτηρίων όσο και οι επιβάτες, με τις ατελείωτες ουρές έξω από τα εκδοτήρια είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας της κυβερνησης και των διοικήσεων του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ για τις ανάγκες μας. Είναι μια μικρή μόνο ένδειξη των σχεδιασμών που κάνουν και για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Οι κλειστές μπάρες με τις ασφυκτικές συνθήκες και τους κινδύνους που δημιουργούν σε όλους μας, αποσκοπούν αποκλειστικά στο να καταστούν οι συγκοινωνίες ένα πλήρως ελεγχόμενο και εμπορευματοποιημένο προϊόν.
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
Η απάντηση από την πλευρά μας στους σχεδιασμούς τους βρίσκεται στη συμπόρευση, στους κοινούς αγώνες που πρέπει να δώσουμε εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και επιβάτες ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, στους αποκλεισμούς, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ.
Να απαντήσουμε συλλογικά στις στοχοποιήσεις και τις απειλές, να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει ο κανιβαλισμός που θέλουν να επιβάλουν. Να βρεθούμε από κοινού στο δρόμο του αγώνα για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας.
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Συγκοινωνίες - Ταξικό Μέτωπο

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ) 

Συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

το κείμενο του ΣΥΒΧΨΑ : https://bookworker.wordpress.com/2017/11/14/anakoinvsi-hlektroniko-eisithrio/

το κείμενο του Ταξικού Μετώπου : https://taxikometopo.wordpress.com/2017/10/16/%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba/
Εικόνες:
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου