Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο: Αμερικανικά μαχητικά καταδιώκουν αγνώστου ταυτότητος αντικείμενο

Το αποκαλούμενο "Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας" διεξήχθη μυστικά από το Πεντάγωνο για τουλάχιστον πέντε χρόνια

Adtech Ad
Από το 2007 μέχρι το 2012 το Πεντάγωνο "έτρεξε" μυστικό πρόγραμμα που φέρεται να ερευνούσε την πιθανή ύπαρξη UFO. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλούν για περίεργα αεροσκάφη που πετούν με μεγάλη ταχύτητα ή αιωρούνται και για ιπτάμενα αντικείμενα. Μάλιστα, μέσα από τη ψηφιακή της έκδοση έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω αποχαρακτηρισμένο βίντεο στο οποίο δύο F/A-18 Super Hornet καταδιώκουν αντικείμενο που χαρακτηρίζεται από τους πιλότους, ως "αγνώστου ταυτότητος". Το "ιπτάμενο αντικείμενο" έχει μέγεθος επιβατικού αεροσκάφους και η καταδίωξε έγινε ανοικτά του Σαν Ντιέγκο το 2004.
Το Πεντάγωνο δεν είχε παραδεχτεί ποτέ στο παρελθόν την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο επιβεβαίωσε πως έληξε το 2012, χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για το αποτέλεσμα του, αλλά και για το αν θα συνεχιστεί. Έχουν ωστόσο καταγραφεί καταδιώξεις ιπτάμενων αντικειμένων που φαίνονταν να κινούνται σε πολύ μεγάλες ταχύτητες χωρίς ορατά ίχνη συστημάτων προώθησης ή που αιωρούνται με μη προβλεπόμενο τρόπο.
Το αποκαλούμενο "Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας" ήταν ιδέα του πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Χάρι Ριντ, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία. Όπως είπε ο ίδιος στην New York Times: "Δεν ντρέπομαι, ούτε μετανιώνω που ξεκίνησα αυτό. Έκανα κάτι που κανένας δεν είχε κάνει στο παρελθόν".
Ο Ριντ είναι γερουσιαστής στη Νεβάδα. Κοντά στο Ρέιτσελ της Νεβάδα βρίσκεται ο αποκαλούμενος Αυτοκινητόδρομος των Εξωγήινων (Extraterrestrial Highway), που εγκαινιάστηκε από την τοπική Βουλή το 1996 και περνά δίπλα από την Area 51, μια στρατιωτική βάση στο Πεδίο Δοκιμών της Νεβάδα, την ύπαρξη της οποίας παραδέχθηκε πριν από λίγα μόλις χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση.
Πρώην στέλεχος του προγράμματος, που δεν κατονομάζεται στο ρεπορτάζ, είπε στο Politico ότι ένας από τους στόχους του προγράμματος πιθανόν να ήταν η παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου αντίπαλων ξένων δυνάμεων, όπως για παράδειγμα της Κίνας ή της Ρωσίας. Έτσι, το αντικείμενο του παραπάνω βίντεο, ενδέχεται να είναι εξελιγμένο drone ή αεροσκάφος που ανέπτυξαν στρατηγικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ την προηγούμενη δεκαετία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου