Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Το μικρόβιο των νεοναζί στoν αθλητισμό


Με μια αξιοπρόσεκτη ανακοίνωση, αντιφασίστες, φίλοι του αθλήματος του kick boxing  καυτηριάζουν την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει σε χώρους δυναμικών αθλημάτων. Αποτελεί την εύστοχη ανάγνωση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος που απειλεί και τον ελληνικό αθλητισμό για ​το​ οποίο υπάρχουν σαφείς ευθύνες σε όσους το ανέχονται ή το υποδαυλίζουν.
Η ανακοίνωση εντοπίζει ότι οι υγιείς δυνάμεις πρέπει να αποκρούσουν ​ την επιχείρηση των νεοναζί να συνδέσουν τα μαχητικά αθλήματα με τις νεοναζιστικές αντιλήψεις φυλετικής υπεροχής αλλά και να αποβάλουν τις σεξιστικές και μάτσο νοοτροπίες  από τα γήπεδα.
Παράλληλα επισημαίνει το αυτονόητο, που είναι η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να καπελώνει το χώρο των δυναμικών σπορ. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι στις περιπτώσεις που προπονητές πολεμικών τεχνών, σωματεία ή και  γυμναστήρια ξέφυγαν από τα όρια του αθλητισμού και βρέθηκαν στο χώρο των «φουσκωτών», συνήθως συναντήθηκαν  με τη Χ.Α. και στρατολογήθηκαν ως εκτελεστικός της βραχίονας.
Ακόμη πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα με νεοναζιστική εισβολή στο χώρο του μαζικότερου αθλητικού χώρου, του ποδοσφαίρου. Η Ευρώπη έχει πολλές και επικίνδυνες υποθέσεις με φασιστικές γκρούπες στις τάξεις οργανωμένων οπαδώνενώ συνδεδεμένες με τα αντίστοιχα πολιτικά φαινόμενα της χώρας είναι και οι περιπτώσεις που προβληματίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
​Το γεγονός ότι οι  νεοναζί επιχειρούν και κάποιες φορές βρίσκουν ερείσματα σε συγκεκριμένα σπορ και χώρους δεν σημαίνει ότι ενοχοποιείται ο αθλητισμός. Σημαίνει ότι κάποιοι παράγοντες αδιαφορούν ή ανέχονται τα φαινόμενα ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τα υποδαυλίζουν καθώς εξυπηρετούν τους μηχανισμούς τους ως μπράβοι.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου