Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Βγαλμένο απ' τη ζωή: Ο ξεσηκωμός των πολιτών στην Κερατέα έγινε video game

Οι 128 ημέρες που η περιοχή της Ατιικής έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη, με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής να έρχονται αντιμέτωποι με κατοίκους της Κερατέας είναι πλέον παιχνίδι στο διαδίκτυο και μπορείτε να "μπείτε στο πετσί" τόσο των διαδηλωτών, όσο και των αστυνομικών.


"Για πολλά χρόνια η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να χτίσει μια τεράστια "σκουπιδούπολη", έξι χιλιόμετρα από την Κερατέα, μια μικρή πόλη νοτιοανατολικά της Αθήνας. Ανήμποροι να πείσουν τους πολίτες, οι κυβερνώντες αποφάσισαν να προχωρήσουν με την απόφαση. Το Δεκέμβριο του 2010, τα ΜΑΤ εστάλησαν να εισβάλουν στην Κερατέα και τις γύρω πόλεις. Ο πληθυσμός εξέλαβε την κίνηση ως 'αιτία πολέμου' και αντέδρασε αναλόγων. Για περισσότερους από τέσσερις μήνες, το εργοτάξιο, οι δρόμοι, τα χωράφια και η πόλη μετετράπησαν σε πεδίο μάχης όπου κάθε πολίτης - από ιερείς ως και συνταξιούχους - μετείχαν στον κλεφτοπόλεμο απέναντι στο κράτος".
Το κείμενο που προηγήθηκε θα μπορούσε λίγο ως πολύ να περιγράψει τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2010, όταν οι αρχές επιχείρησαν να ολοκληρώσουν στην Κερατέα το κέντρο διαχείρισης αποβλήτων και συνάντησαν την έντονη αντίδραση των πολιτών της πόλης. Ωστόσο, δεν πρόκειται παρά για την εισαγωγή video game, που έχει εντάξει τα γεγονότα αυτά σε ένα από τα σενάρια του.


Το παιχνίδι μεταφέρει τον παίκτη στην Κερατέα, το Δεκέμβρη του 2010, ενώ έχουν ξεκινήσει οι αναταραχές πολιτών με τις αρχές για το κέντρο επεξεργασίας αποβλήτων. Ο χρήστης μάλιστα έχει τη δυνατότητα να πάρει τη θέση των διαδηλωτών, αλλά και της αστυνομίας, δηλαδή των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Αντίστοιχα, στο ίδιο παιχνίδι υπάρχει και σενάριο για τους "Αγανακτισμένους" της Ισπανίας ή τη λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη" στην Αίγυπτο. (φωτό πάνω)
Το Riot είναι ένας εξομοιωτής αληθινών γεγονότων που έχουν να κάνουν με κοινωνικοπολιτικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το παιχνίδι εμπνεύστηκε ο κινηματογραφιστής Λέοναρντ Μενκιάρι. Ο Ιταλός ισχυρίζεται πως έχει βιώσει ανάλογους ξεσηκωμούς και θέλει μέσα από τα παιχνίδια αυτά, να μάθει περισσότερος κόσμο την ιστορία των πρωταγωνιστών τους.
Οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού κατόρθωσαν να ανεβάσουν το παιχνίδι στην πλατφόρμα Steam, για περιβάλλον Windows, τη μεγαλύτερη για διανομή παιχνιδιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η ανάρτηση έγινε μάλιστα στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wikipedia για το βιντεοπαιχνίδι.
Η ομάδα του παιχνιδιού θέλει να στήσει το Riot και για περιβάλλον Android και IOS, ωστόσο δεν διαθέτει το ανάλογο μπάτζετ. Άλλωστε, η όλη προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε το 2013 μέσω crowdfunding, από το οποίο προέκυψε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 36.139 δολαρίων.
Από το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου