Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Βρήκε την φωτογραφική μηχανή που είχε χάσει δύο χρόνια πριν στη θάλασσα

Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)

Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)  (FACEBOOK PARK LEE)
Από το news247 Ανθή Κουτσουμπού:
Η μηχανή είχε χαθεί στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια κατάδυσης και βρέθηκε σε άριστη κατάσταση, 250 χιλιόμετρα μακριά, σε παραλία της Ταϊβάν

Ξεβράστηκε σε μια παραλία της Ταϊβάν και λειτουργούσε χάρη σε μια αδιάβροχη θήκη. Η μηχανή εντοπίστηκε από μια ομάδα μαθητών και τον δάσκαλό τους, οι οποίοι δοκίμασαν να βρουν τον ιδιοκτήτη της, ανεβάζοντας εικόνες που περιείχε η μηχανή, στο διαδίκτυο. Και μέσα σε μια μέρα η προσπάθειά τους απέδωσε.
Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)
Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)  (FACEBOOK PARK LEE)
"Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Εξεπλάγη όταν οι φίλοι μου μου το είπαν και μου έστειλαν το σχετικό post", δήλωσε στο BBC η ιδιοκτήτρια της μηχανής, Σερίνα Τσουμπακιχάρα.
Η Γιαπωνέζα φοιτήτρια ήταν σε διακοπές στο νησί Ισιγκάκι, στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Ταϊβάν, όταν έχασε την μηχανή. "Έκανα καταδύσεις και την έχασα όταν κάποιος από τους φίλους μου χρειάστηκε τη βοήθειά μου". Αυτό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2015 και η Τσουμπακιχάρα σκέφτηκε ότι την έχασε για πάντα. Ούσα όμως κλεισμένη σε μια αδιάβροχη θήκη, η μηχανή έκανε το δικό της ταξίδι.
Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)
Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)  (FACEBOOK PARK LEE)
Ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα και κατέληξε σε μια παραλία της Ταϊβάν. Εκεί βρέθηκε από μια ομάδα παιδιών δημοτικού σχολείου, τα οποία είχαν πάει στην ακτή για να την καθαρίσουν. "Ένα 11χρονο αγόρι την βρήκε", δήλωσε στο BBC ο δάσκαλος Παρκ Λι. Το περίβλημα έμοιαζε περισσότερο με βράχο, καθώς ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυμμένο με κοχύλια και στρείδια.
"Νομίζαμε ότι ήταν σπασμένη αλλά στη συνέχεια τυχαία βρέθηκε ένα κουμπί και άνοιξε το περίβλημα". Μέσα δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα νερού και η μηχανή φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση. "Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι το αγόρι την άνοιξε και η μηχανή δούλευε".
Επιστρέφοντας στο σχολείο, ο δάσκαλος συζήτησε με τους μαθητές τι θα έκαναν με το εύρημα. "Κάποια παιδιά πίστευαν ότι μας ανήκε και μπορούσαμε να την κρατήσουμε. Άλλα πρότειναν να προσπαθήσουμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη της. Κι έτσι όλοι καθίσαμε να σκεφτούμε πώς θα το κάνουμε αυτό".
Ο Λι είπε ότι είχαν αρχικά αμφιβολίες για το αν ο ιδιοκτήτης θα έβλεπε το post τους, αλλά αυτή φαινόταν να είναι η μοναδική λύση για να τον βρουν.
Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)
Η μηχανή όπως βρέθηκε (Facebook Park Lee)  (FACEBOOK PARK LEE)
Δεδομένου ότι κάποιες από τις φωτογραφίες της μηχανής ήταν από την Ιαπωνία, εκτίμησαν ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι από την συγκεκριμένη χώρα. Έτσι έβαλαν την ανάρτησή τους στα κινέζικα και στα γιαπωνέζικα. Πριν καλά-καλά το καταλάβουν, το post είχε μοιραστεί περισσότερο από 10.000 φορές και μέσα σε διάστημα μιας μέρας έφτασαν στην Τσουμπακιχάρα.
Η τελευταία δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάει τον Ιούνιο στην Ταϊβάν για να ευχαριστήσει από κοντά τον δάσκαλο και τους μαθητές.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου