Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Καταγγελία για «στημένη» δικογραφία κατά μεταναστών: Χτυπήθηκαν από την ΕΛΑΣ, κατηγορούνται για «στάση»


Καταγγελία για «στημένη» δικογραφία κατά μεταναστών: Χτυπήθηκαν από την ΕΛΑΣ, κατηγορούνται για «στάση» - Media
 
Ερωτήματα για την μεταχείριση των μεταναστών που κρατούνται στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ, στην οδό Πέτρου Ράλλη, γεννά βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το omniatv, που έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο-ντοκουμέντο, το υλικό που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας των κρατητηρίων καταρρίπτει την δικογραφία που έχει συνταχθεί κατά 8 μεταναστών οι οποίοι κατηγορούνται για «στάση» και «επίθεση με αυτοσχέδια όπλα» κατά αστυνομικών εντός των κρατητηρίων, στις 31 Μαΐου του 2017.
Σύμφωνα πάντα με το omntiatv, πρόκειται για μία «στημένη» δικογραφία που καταρρίπτεται από το εν λόγω υλικό. Συγκεκριμένα, κατά τις χρονικές περιόδους που σύμφωνα με τη δικογραφία εκδηλώνεται η «στάση» και η «επίθεση» κατά των αστυνομικών, οι μετανάστες δέχονται αναίτια επίθεση από άνδρες της ΕΛΑΣ με αφορμή αποκλειστικά και μόνο μία διαμαρτυρία για την παρατεταμένη διοικητική κράτηση σε άθλιες συνθήκες.
Όπως αναλυτικά περιγράφει το omniatv:
«Στις 7:06μμ που υποτίθεται πως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «απόπειρα απόδρασης βρίσκεται σε εξέλιξη και η στάση κλιμακώνεται», δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε.
Ένα λεπτό μετά, 6 αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα, εισβάλλουν βίαια και αρχίζουν να ξυλοκοπούν τους κρατούμενους, οι οποίοι τρέχουν να σωθούν από τη μανία των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τους κυνηγούν στα ενδότερα του κρατητηρίου.
Οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους ισχυρίζονται τα αντίθετα απ’ όσα φαίνονται στο βίντεο:
«Δεχτήκαμε συνεχείς σωματικές επιθέσεις με εμφανή πρόθεση των κρατουμένων να μας απωθήσουν και να εξέλθουν»
«Βγάλαμε τις αστυνομικές μας ράβδους από τη θήκη τους αλλά δεν κατέστη απαραίτητη η χρήση τους… οι κρατούμενοι κατά την οπισθοχώρησή τους γλίστρησαν και χτύπησαν, ο ένας μάλιστα στο κεφάλι».
Στην πραγματικότητα, οι αστυνομικοί φαίνονται καθαρά στην κάμερα να βγαίνουν ήσυχοι αφού ξυλοκοπούσαν τους κρατούμενους μετανάστες επί 5 λεπτά.
Αρκετά λεπτά αργότερα, ξανανοίγουν την πόρτα και βγάζουν γυμνούς τους χτυπημένους από το κρατητήριο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον των 8 ξυλοκοπημένων, αφορά σε στάση, οπλοκατοχή και απόπειρα σωματικής βλάβης. Οι δύο πιό βαριά χτυπημένοι μάλιστα, αναφέρεται ότι είχαν ως αυτοσχέδια όπλα καπάκι αναπτήρα και μεντεσέ πόρτας (!).»
Οι 8 μετανάστες που συνελήφθησαν τον Μάιο του 2017 στην Πέτρου Ράλλη δικάζονται στις 27 Απριλίου στη Λουκάρεως.
Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου