Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο



Φοιτητές και μαθητές που συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο.

Συλλαλητήριο για την Συρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Οι περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, και κινούνται προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα των διαδηλωτών κινήθηκε προς το άγαλμα του Τρούμαν προκειμένου να το ρίξει. Μάλιστα μαζί τους είχαν γι αυτό τον λόγο και έναν τροχό. Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και για αρκετή ώρα υπήρχε μάχη σώμα με σώμα. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και γκλομπ προκειμένου να τους απομακρύνουν από το σημείο. Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά περνώντας έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Αφού έληξε η ένταση στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο για να μεταφέρει στο νοσοκομείο ένας από τους διαδηλωτές καθώς είχε χτυπηθεί στο κεφάλι.

Αυτή την ώρα είναι κλειστοί οι οδοί Πανεπιστημίου και Βασιλίσης Αμαλίας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία, ενώ αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ είναι η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου