Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα την Πέμπτη: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


«Κατεβάζει ρολά» η χώρα την Πέμπτη: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Media


Γενική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου τομέα να απεργούν. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην απεργία
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
ΠΝΟ - Πλοία
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή).
Νοσοκομεία
Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00
Η ΓΣΕΕ  καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.« Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου