Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ισπανία: Γυμνή διαμαρτυρία κατά του εμπορίου γούνας [ΦΩΤΟ]


Το «αίμα»


Γυμνοί, έχοντας βάψει το κορμί τους με κόκκινη μπογιά και πεσμένοι στο έδαφος, σε απόλυτη ακινησία, διαδήλωσαν δεκάδες Ισπανοί, στη Βαρκελώνη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εμπόριο γούνας.
Το σύνθημα σε πλακάτ που κρατούσε η 53χρονη Λουίσα Εσκριμπάνο έγραφε: «Πόσες ζωές (πρέπει να χαθούν) μονάχα για ένα παλτό;».
Στο πλευρό της ήταν και η 21χρονη κόρη της Μπάρμπαρα.
Η Λουίσα θεωρεί πως είναι «πολύ σημαντικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται τα ζώα. Την τύχη τους την αγνοούν σε μεγάλο βαθμό πολλοί πολίτες» τόνισε η ίδια.
«Τα ενδύματα από γούνα συνδέονται, εσφαλμένα, με την πολυτέλεια και την μόδα» υπογράμμισε η Άιδα Γκασθόν, υπεύθυνη του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων AnimaNaturalis που οργάνωσε την διαδήλωση.
«Όμως εάν εμείς μπορούμε να δείξουμε τον πόνο που υπάρχει πίσω από ένα γούνινο παλτό και να προωθήσουμε τις πολλές ενδυματολογικές εναλλακτικές που δεν προϋποθέτουν την θυσία ενός ζώου, τότε μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μην αγοράζουν πλέον γούνες» πρόσθεσε.
Κάθε χρόνο, περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα,εκ των οποίων 32 εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θανατώνονται παγκοσμίως με στόχο την εκμετάλλευση της γούνας τους, σύμφωνα με την AnimaNaturalis.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου