Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πέθανε μυστηριωδώς ο εγγονός του Στάλιν

Νεκρός εντοπίστηκε στη Μόσχα ο εγγονός του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο θάνατός του, σύμφωνα με τις Αρχές (Pics)
Ο εγγονός του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο κοντά στο σπίτι του στη Μόσχα.
Ο 80χρονος Yevgeny Dzhugashvili εντοπίστηκε νεκρός από περαστικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές και κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές των Αρχών, δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί τα αίτια του θανάτου του, με αποτέλεσμα να είναι πολλά τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από τις έρευνες.
Ο Dzhugashvili ήταν ένθερμος υποστηρικτής του παππού του Ιωσήφ, μάλιστα τον τελευταίο καιρό είχε εμπλακεί και σε δικαστικές διαμάχες, προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο του Σοβιετικού ηγέτη.
Το 2015 έχασε στην υπόθεση της σφαγής των Πολωνών αιχμαλώτων το 1940 στο Κατίν, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Πατέρας του ήταν ο Γιάκοφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.
Εκτός από την έχθρα του με ιστοριογράφους και δημοσιογράφους για την υστεροφημία του παππού του, ο Dzhugashvili είχε μπει στο μάτι και του Ρώσου προέδρου, ο οποίος δεν είχε διστάσει να τον χαρακτηρίσει "σχιζοφρενή", για την επιμονή του να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας.

Από το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου