Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ένα διαστημόπλοιο από… χιλιάδες τουβλάκια

Ένα διαστημόπλοιο από… χιλιάδες τουβλάκια


Ένα από τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια, φτιαγμένο από 29.000 τουβλάκια, παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του Συλλόγου Lego Βορείου Ελλάδος thebrick.gr.

Με μήκος 2,20 μέτρα, πλάτος 1,75 μ. και βάρος 32 κιλά, το διαστημόπλοιο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης, με ιδιοκατασκευές των μελών του Συλλόγου και διάφορα σπάνια σετ της εταιρείας.

«Το διαστημόπλοιο Destiny είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Stargate Universe (SGU) του SyFy που βασίστηκε στην ταινία ''Stargate'' του 1994. Το Destiny, στην παρούσα μορφή, αποτελείται από περίπου 29.000 κομμάτια, η πλειονότητα των οποίων είναι Technic Bricks, Technic Pins και Slopes» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός του Γιώργος Πατέλης, ο οποίος χρειάστηκε έξι ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει την κατασκευή!

«Βέβαια, στο συγκεκριμένο διάστημα υπήρξε και μια ανάπαυλα περίπου ενός έτους λόγω υποχρεώσεων, αλλά και λόγω έλλειψης κεφαλαίων, μιας και μόνο για την αγορά των κομματιών του έχουν δαπανηθεί λίγα περισσότερα από 2.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς τους από Αμερική και Ευρώπη» πρόσθεσε.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν και πέντε συλλεκτικά σετ που έχουν αποσυρθεί από την αγορά και διάφορες κατασκευές μελών του Συλλόγου που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα… κάστρα!



Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, 12:37

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου