Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Άγριος ξυλοδαρμός φοιτήτριας από τον εργοδότη της στα Γιάννενα


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ήταν μια εργαζόμενη φοιτήτρια στα Γιάννενα και μάλιστα δράστης της επίθεσης ήταν ο ίδιος της ο εργοδότης.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει καταγγελία το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, εργαζόμενη έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον εργοδότη της, με αποτέλεσμα η κοπέλα να εισαχθεί στο νοσοκομείο ξημερώματα Κυριακής.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο ξημερώματα Κυριακής.
Η συναδέλφισσά μας είναι φοιτήτρια στην πόλη μας και είναι μία από τους πάρα πολλούς φοιτητές- σπουδαστές  που αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν, να εξασφαλίσουν  ένα χαρτζιλίκι για ελαφρύνουν την οικογένειά τους.
Αυτό το σοβαρό γεγονός  αποδεικνύει  έμπρακτα  την ανάγκη να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος του, ευάλωτος, έρμαιο στις ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας.  Είτε  εργάζεται χρόνια στο κλάδο, είτε δουλεύει  περιστασιακά.
Αυτή η ακραία συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη , είναι η συνέχεια της συνήθους συμπεριφοράς  » δεν πληρώνω», «δεν ασφαλίζω» , «θα έρχεσαι όποτε σε χρειαστώ» , σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλα πολλά που συμβαίνουν κατά κόρον στο κλάδο. Αυτά είναι που ανοίγουν την όρεξη στον εκάστοτε εργοδότη να  φέρεται στους εργαζόμενούς του σαν να είναι ιδιοκτησία του.
Σε όλα αυτά θα μπει φρένο μόνο όταν το αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι! Με την οργάνωση μας στο σωματείο, με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Όσο πιο πολύ ισχυροποιούμε  την οργάνωση των εργαζομένων τόσο περισσότερο θα σπάει ο φόβος.
Κανένας Φόβος – Καμιά Υποταγή!
Η συναδέλφισσά μας δεν είναι μόνη της, έχει δίπλα της το σωματείο σε όλη αυτή τη διαδικασία.
Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο γεγονός.
Κανένας μόνος του!»

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου