Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Διαδήλωσαν ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Σε κλοιό των ΜΑΤ η αντιφασιστική πορεία

Αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Κολωνό, με αφορμή την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.
φωτο Σπύρος Τσακίρηςφωτο Σπύρος ΤσακίρηςΟι αντιφασίστες διαδηλωτές βρήκαν μπροστά τους κλοιό των ΜΑΤ, που τους απώθησαν χτυπώντας ορισμένους από τους διαδηλωτές. Η αστυνομία είχε στόχο να μην πλησιάσει η αντιφασιστική πορεία στο χώρο που η Χρυσή Αυγή είχε τη συγκέντρωσή της.
Τελικά η διαδήλωση που είχε τόπο συγκέντρωσης το μετρό στα Σεπόλια, πραγματοποιήθηκε χωρίς να φτάσει στην πλατεία του Κολωνού, όπου γίνονταν οι ομιλίες των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, που σε ανακοίνωσή της χαρακτήριζε τον Κολωνό "προπύργιό της". Συμμετείχαν η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακαδημίας Πλάτωνος, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, η ΚΕΕΡΦΑ, η κίνηση απελάστε το ρατσισμό και άλλοι φορείς.
Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: "Οι γειτονιές μας δεν είναι και ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν γκέτο και προπύργια δολοφόνων φασιστών. Το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και θα είναι συνέχεια στο δρόμο προκειμένου να τσακίσει τους νεοναζί και όσους τους στηρίζουν από τα θεμέλια τους. Θα μας βρουν απέναντί τους".
φωτο Σπύρος Τσακίρηςφωτο Σπύρος Τσακίρης


Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου