Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καλά διαβάζετε: Το Πεντάγωνο έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των... ζόμπι!

Καλά διαβάζετε: Το Πεντάγωνο έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των... ζόμπι!


Κι όμως… Το Πεντάγωνο έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που… επιτεθούν ζόμπι!

Το παραπάνω προκύπτει όχι από επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου, αλλά από αποκάλυψη του περιοδικού Foreign Policy Magazine. Η… επίσημη στρατηγική εντολή του αμερικάνικου υπουργείου εθνικής άμυνας έχει ως εξής: «Επειδή τα ζόμπι αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους -που δεν είναι ζόμπι-, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και να διεξαχθούν επιχειρήσεις προστασίας τους, ακόμα και για τους παραδοσιακούς εχθρούς των ΗΠΑ»…

Το έγγραφο λέγεται CONOP 8888 και συντάχθηκε στις 30 Απριλίου 2011. Περιλαμβάνει μάλιστα αρκετές υπο-περιπτώσεις, από το ότι τα ζόμπι δεν σκοτώνονται με τις παραδοσιακές σφαίρες, μέχρι ότι αυτά είναι… φυτοφάγα!

Ο λόγος που το Πεντάγωνο το συνέταξε, είναι ώστε να μπορεί να διεξάγει ασκήσεις ετοιμότητας πάνω σε ένα εντελώς φανταστικό σενάριο, έτσι ώστε αυτό να μην παρερμηνευτεί από τους πολίτες και δημιουργηθεί πανικός. Και τα ζόμπι αποτελούν καλό, φανταστικό, εχθρό...

Κάποιος εκεί στην Ουάσινγκτον βλέπει πολύ Χόλιγουντ… Πάντως θετικό κρίνεται το γεγονός ότι ο αμερικάνικος στρατός θα υπεράσπιζε ακόμα και τους εχθρούς του, αν αυτοί κινδύνευαν από τα... ζόμπι.

Πηγή: iflscience.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου