Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Έλενα Κόστα, η πρώτη γυναίκα προπονητής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Η 36χρονη Έλενα Κόστα από την Πορτογαλία σπάει το άβατο των ανδρών προπονητών στο ευρωπαϊκό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η Κόστα αναλαμβάνει να ηγηθεί της ομάδας της Κλερμόν στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας (Ligue 2) και γράφει ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα προπονητής σε επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη. Η Ελένα Κόστα μέχρι σήμερα έχει καθίσει στους πάγκους των γυναικείων ομάδων της Εθνικής Κατάρ, του Ιράν και της Μπενφίκα.

“Η πρόσληψη της Ελένα Κόστα μπορεί να οδηγήσει την Κλερμόν σε μια νέα εποχή. Η ομάδα θα στηρίζεται σε ένα σύνολο 17 έμπειρων παικτών και το ρόστερ θα συμπληρωθεί με παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας. Η Κόστα, που είναι γνωστή ως “ο Μουρίνιο με φούστα”, θα αναλάβει τα καθήκοντά της το καλοκαίρι ώστε να προετοιμάσει τους παίκτες της για την επόμενη σεζόν.

“Όταν η πρώτη γυναίκα διορίστηκε στο στρατό ήταν παράξενα. Ήταν ένα πολύ ανδρικό περιβάλλον ωστόσο σήμερα είναι συνηθισμένο να βλέπεις γυναίκες στο στρατό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο ποδόσφαιρο”, δήλωσε ο αμυντικός της ομάδας Άντονι Λιπινί στη γαλλική L' Equipe και πρόσθεσε:

“Ανυπομωνώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία να είμαι μέλος της πρώτης επαγγελματικής ομάδας ποδοσφαίρου με γυναίκα προπονητή. Είναι ωραίο. Ταράζει τα νερά”

“Συγχαρητήρια Κλερμόν που κατάλαβες πως οι γυναίκες είναι το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου”, έγραψε στο Twitter η Νατζάτ Μπελκασέμ, υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών. 
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου