Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σερβία: Εκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ με αφορμή τη συμπλήρωση 16χρόνων από τους βομβαρδισμούς


Υποστηρικτές του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) πραγματοποίησαν, σήμερα, στο Βελιγράδι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και έξω από το γκρεμισμένο κτίριο του Γενικού Επιτελείου του Γιουγκοσλαβικού Στρατού έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κοσόβου.

Σερβία: Εκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ με αφορμή τη συμπλήρωση 16χρόνων από τους βομβαρδισμούς
Ο αρχηγός του κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι τόνισε ότι οι Ριζοσπάστες συγκεντρώθηκαν για να επιδείξουν τη "μη αποδοχή" του εγκληματικού ΝΑΤΟ και των χωρών που βομβάρδισαν τη Σερβία και να πουν "όχι" στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ και στη σερβική κυβέρνηση.

Ο Βόισλαβ Σέσελι κάλεσε τους υποστηρικτές του SRS, "όπου βλέπουν στρατιώτες του ΝΑΤΟ να τους πετούν πέτρες, αυγά και ώριμες ντομάτες".

"Θέλαμε με ένα συμβολικό τρόπο να δείξουμε ποια είναι η άποψή μας για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το καθεστώς στη Σερβία" είπε ο αρχηγός του SRS και πρόσθεσε ότι η Σερβία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

"Το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, μία μέρα σίγουρα θα απελευθερώσει τη Δημοκρατία της Σερβικής Κράινα, θα διαφυλάξει με κάθε τίμημα τη Σερβική Δημοκρατία και θα δημιουργήσει τους όρους για τη συνένωσή τους με τη Σερβία. Με κάθε τίμημα θα επιστρέψει το Μαυροβούνιο στο ενιαίο σερβικό κράτος και θα ελευθερώσει το Κόσοβο" τόνισε ο Βόισλαβ Σέσελι.
Σερβία: Εκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ με αφορμή τη συμπλήρωση 16χρόνων από τους βομβαρδισμούς

Ο αναπληρωτής αρχηγός του SRS, Νέμανια Σάροβιτς υποστήριξε ότι η μοναδική διέξοδος για τη Σερβία είναι "η ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής και η στροφή προς τη Ρωσία" και συμπλήρωσε ότι το SRS είναι το μοναδικό κόμμα στη Σερβία που μπορεί "να ανατρέψει το καθεστώς".

Οι υποστηρικτές του SRS, μετά τη συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου.
Απο το ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου