Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αργεντίνοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν κρησφύγετο των ναζί κρυμμένο στη ζούγκλα



Αργεντίνοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα ερείπια που βρέθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή της ζούγκλας στα βόρεια της χώρας μπορεί να είναι τα απομεινάρια ενός κρησφύγετου που χτίστηκε από τους ναζί που διέφυγαν στη χώρα μετά την ήττα τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Buenos Aires μελετούν τα ερείπια τριών κτιρίων που βρίσκονται στο πάρκο Teyu Cuare στη Βόρεια Αργεντινή, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη, σύμφωνα με την εφημερίδα Clarin. 
Κατά τις έρευνες βρήκαν πέντε γερμανικά νομίσματα που κόπηκαν μεταξύ του 1938 και του 1941 καθώς και ένα κομμάτι πορσελάνη που φέρει την επιγραφή «Made in Germany». 
Προφανώς περίπου στα μισά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ναζί είχαν ένα μυστικό σχέδιο που προέβλεπε τη δημιουργία καταφυγίων για ανώτατους αξιωματούχους σε περίπτωση ήττας. Αυτά θα δημιουργούνταν σε απρόσιτες τοποθεσίες, στο κέντρο μιας ερήμου, ψηλό στο βουνό, σε βραχώδη περιοχή ή στη μέση της ζούγκλας, όπως αυτό» τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων Daniel Schávelzon. 
Τελικά πάντως το κρησφύγετο, όπως γράφει ο Guardian, δεν χρειάστηκε ποτέ. Χιλιάδες ναζί, όπως επίσης και Κροάτες και Ιταλοί φασίστες βρήκαν καταφύγιο στην Αργεντινή με τις ευλογίες του προέδρου Χουάν Περόν, σύμφωνα με το Κέντρο κυνηγών ναζί Simon Wiesenthal στην Καλιφόρνια. 
Το 1960, ο «αρχιτέκτονας» του Ολοκαυτώματος, Αδόλφος Άιχμαν, συνελήφθη στο Μπουένος Άιρες από Ισραηλινούς και οδηγήθηκε στο Ισραήλ για να δικαστεί. Εκεί εκτελέστηκε. Στην Αργεντινή μεταξύ άλλων είχε καταφύγει και ο Άιχμαν. 

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου