Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι Λέαινες της Συρίας: Τα θηλυκά κομάντο που χειρίζονται Καλάσνικοφ και οδηγούν τανκς



H επίλεκτη παραστρατιωτική μονάδα γένους θηλυκού που στελεχώνει τα στρατιωτικά φυλάκια της Συρίας.
Ωστόσο, εδώ και ένα χρόνο, άρχισαν να κατατάσσονται και γυναίκες στην επίλεκτη ομάδα των στρατιωτών- το μόνο τάγμα που επιτρέπεται στα σύνορα της Δαμασκού.
Οι εικονιζόμενες γυναίκες, είναι οι λεγόμενες "Λέαινες της Εθνικής Άμυνας", οι οποίες ανήκουν στην πιο επίλεκτη παραστρατιωτική μονάδα της Συρίας η οποία είναι επιφορτισμένη με το να φυλάει τα προάστια της Δαμασκού από επιθέσεις ανταρτών, ενώ εκτελεί μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
 
 
Σήμερα, 800 γυναίκες βρίσκονται στο δρόμο της Συρίας, καταλαμβάνοντας τις θέσεις των αντρών συνάδελφων τους στα κατά τόπους φυλάκια, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να προωθηθούν σε πιο μάχιμες θέσεις.

Οι γυναίκες περιπολούν τα προάστια της πόλης, ελέγχουν τη παραμικρή ύποπτη κίνηση ενώ ξέρουν να χειρίζονται Καλάσνικοφ, πολυβόλα , να ρίχνουν ρουκέτες, μέχρι να οδηγούν τανκς.
 
 
Η επίλεκτη ομάδα αυτή τη βδομάδα συγκρούστηκε με αντάρτες στη περιοχή του Jobar , στην ανατολική Δαμασκό- μια ακόμη μάχη μέσα σε αυτά τα 4 εμπόλεμα χρόνια που έχει αφήσει πάνω από 220.000 νεκρούς.
πηγή: dailymaill.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου