Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μοτοπορεία από το κέντρο στον Κορυδαλλό για τα δικαιώματα των φυλακισμένων


Συγκέντρωση με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις στο σωφρονιστικό σύστημα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, από διαδηλωτές που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στα Προπύλαια και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία με μηχάνες, προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Έξω από τις φυλάκες οι διαδηλωτές πραγματοποιούν ομιλίες με μικροφωνική.


Προπύλαια:



 
Φυλακές Κορυδαλλού:


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαδήλωσης:

«Σήμερα είναι η δικιά μας ώρα να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολή στα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση.

Δε χωράει καμία αμφισβήτηση ότι το κράτος μεταχειρίζεται κάθε μέσο που του επιτρέπουν οι εκάστοτε κοινωνικοί συσχετισμοί για τη διατήρηση της ταξικής κυριαρχίας. Επομένως θα ήταν κουτό να περιμένουμε από όσους βλάπτονται από τον ανατρεπτικό αγώνα να μην πάρουν τα μέτρα τους.

Απαιτούμε την κατάργηση: του άρθρου 187 και 187Α, την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ 

Απαιτούμε: την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται, την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο».


Απο το zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου