Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δέκα εφευρέτες που μετανιώνουν για τις εφευρέσεις τους



Από τα emoticon έως τα καλάσνικοφ, οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εφευρετών που μετάνιωσαν για τις εφευρέσεις τους
Για παράδειγμα, ο Άλπερτ Αϊνστάιν μπορεί να μην δούλεψε για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας, μετάνιωσε όμως για τον ρόλο που έπαιξε στην πορεία της ανάπτυξής της.
Αντίστοιχα, δέκα σύγχρονοι εφευρέτες μετανιώνουν για τις δημιουργίες τους.
Ας δούμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
1. Ο JOHN SYLVAIN ΓΙΑ ΤΑ Κ CUPS
 
Το 1992, ο John Sylvain ανέπτυξε τις γνωστές σε όλους μας ατομικές συσκευασίες με τον χαρακτηριστικό πλαστικό λοβό για την καφετιέρα Keurig, τα οποία δημιούργησαν μόνο πέρσι αρκετά μη-βιοαδιασπώμενα αποβλήτα για να περικυκλώσουν τον πλανήτη 10,5 φορές. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα: «αισθάνομαι μερικές φορές άσχημα για αυτό που έκανα κάποτε». Πλέον, με την εταιρεία ηλιακών πάνελ την οποία διαθέτει ελπίζει να αντισταθμίσει την ζημιά που προκάλεσε στο περιβάλλον η προηγούμενη εφεύρεσή του.
2. Η ANNA JARVIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
 
Η Anna Jarvis ήταν εκείνη που πρώτη σκέφτηκε την ιδέα της καθιέρωσης μίας ημέρας αφιερωμένη στις μητέρες το 1905, συντετριμμένη από τον θάνατο της δικής της μητέρας. Μέχρι τα 1920 όμως είχε ήδη μετανιώσει, αηδιασμένη για την εμπορικότητα που κατέκλυζε αυτή την ημέρα, απομακρύνοντάς την από το νόημα που εκείνη αρχικά ήθελε να προσδώσει.
3. O ETHAN ZUCKERMAN ΓΙΑ ΤΙΣ POP-UP ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
 
Ο Ethan Zuckerman έγραψε πέρυσι ένα δοκίμιο στο οποίο πραγματευόταν το ζήτημα της διαφήμισης ως προεπιλεγμένο επιχειρηματικό μοντέλο στο Διαδίκτυο. Στο ίδιο δοκίμιο, ζήτησε συγγνώμη για την πιο ενοχλητική ίσως εκδοχή των διαφημίσεων: τις pop-up διαφημίσεις. «Δημιούργησα τον κώδικα ανοίγματος ενός παραθύρου για τη φιλοξενία μίας διαφήμισης. Λυπάμαι. Οι προθέσεις μας ήταν καλές».

Δείτε τους υπόλοιπους επιχειρηματίες της λίστας εδώ

Πηγή: fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου