Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 48 ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ


Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας Kyushu Electric Power σταμάτησε και τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα της για λόγους...
συντήρησης, με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να λειτουργούν πλέον μόνο 6 μονάδες, σε σύνολο 54.

Ο αντιδραστήρας Γκενκάι 4, που είχε τεθεί σε λειτουργία στις 26 Νοεμβρίου 2010, σταμάτησε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα για την 11η συντήρησή του. Κάθε τρεις μήνες οι ιαπωνικοί αντιδραστήρες περνούν από έλεγχο που διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Η Kyushu Electric Power διαθέτει έξι αντιδραστήρες, εκ των οποίων πλέον δεν λειτουργεί κανένας. Από τις 54 μονάδες που υπάρχουν σε όλη την Ιαπωνία, μόνο 6 παραμένουν σε λειτουργία όμως και αυτές θα πρέπει να σταματήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου 2012 και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανενεργοποιηθούν.

Μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι, 15 αντιδραστήρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαιτίας των δονήσεων.

Για να επαναλειτουργήσουν θα πρέπει να υποβληθούν πρώτα σε νέα τεστ αντοχής (κυρίως έναντι φυσικών καταστροφών) και κατόπιν να δώσουν το πράσινο φως οι τοπικές αρχές.

Οι εταιρείες ηλεκτροδότησης έχουν καλέσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος, φοβούμενες ότι το σύστημα θα φτάσει στα όριά του λόγω της αυξημένης ζήτησης το χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου