Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ


Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Wall Street» απέκλεισαν τις εισόδους σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς πρωί, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «Κλείστε τη Γουόλ Στριτ στην προκυμαία».

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να πλήξουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στα λιμάνια των ΗΠΑ.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσαν μερική αναστολή των δραστηριοτήτων σε ορισμένες από τις προβλήτες των λιμανιών του Όκλαντ της Καλιφόρνιας και του Πόρτλαντ στο Όρεγκον. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα λιμάνια.

Στο Πόρτλαντ, εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους σε δύο προβλήτες μη επιτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά οχήματα. Δύο άτομα συνελήφθησαν επειδή κρατούσαν σπαθί και όπλο, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κινήματος Occupy δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι δεν είχαν σχέση με το κίνημα.

Στο Όκλαντ, τα σωματεία που εκπροσωπούν τους ναυτεργάτες και τους αχθοφόρους έστειλαν τους περίπου 150 εργαζομέενους στα σπίτια τους μετά τoν αποκλεισμό των εισόδων από τους διαδηλωτές.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στo Άνκορατζ της Αλάσκα, στο Λονγκ Βιού του Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, στο Σιάτλ, καθώς επίσης και στο Βανκούβερ του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου