Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΣΑΛΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

Την ξεχωριστή ευκαιρία να παραμείνουν σε ένα διαφορετικό σαλέ θα έχουν οι ορειβάτες που θα επισκεφτούν το όρος "Mont Blanc" στην Ιταλία. Η εκπληκτική καμπίνα προσφέρει στους επισκέπτες της το ιδανικό μέρος, για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την μαγευτική θέα του τοπίου.


Η πρωτοποριακή αυτή καλύβα που τοποθετήθηκε με την βοήθεια ελικοπτέρου 2.835 μέτρα πάνω στο βραχώδες όρος, χαρακτηρίστηκε από τους σχεδιαστές της ως "ένας νέος τρόπος να ζεις στα βουνά".
Το φιλικό προς το περιβάλλον κατάλυμα περιέχει 12 κρεβάτια, ένα σαλόνι, κουζίνα και τουαλέτα και τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.
Έτσι, οι ορειβάτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τον ύπνο τους στο κλιματιζόμενο χώρο, ενώ το μεγάλο παράθυρο στο τέλος της κατασκευής θα τους προσφέρει μία πανοραμική θέα στα χιονισμένα βουνά.
Το έργο που κόστισε περίπου 251.000 ευρώ, κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην καταστρέψει το εξωπραγματικό περιβάλλον, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσυρθεί και πάλι με ελικόπτερο.


Η κατασκευή σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να αντέχει στις ακραίες πιέσεις ενός τόσο μεγάλου υψομέτρου. Παράλληλα, το εσωτερικό του φινίρισμα από ξύλο σημύδας θυμίζει αρκετά τις παραδοσιακές καλύβες των Άλπεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου