Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην ανακοίνωση των υπουργείων υγείας και εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Παράλληλα, επανέλαβαν την απόφαση τους για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι: «δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».
«Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ.Αμπατζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου