Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Ένα πρωτότυπο και άκρως παραμυθένιο σκηνικό στήθηκε στο εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» στη Λιθουανία, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας του.


Το δωμάτιο που θα δείτε φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ, όπου τα δύο αδέλφια ανακαλύπτουν το ζαχαρένιο σπιτάκι στη μέση του δάσους.

Αυτό που το κάνει να διαφέρει από το σπίτι του παραμυθιού είναι ότι δεν αποτελείται από ποικιλία γλυκισμάτων και ζαχαρωτών, αλλά είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από ένα γλυκό που σε όλες τις εποχές και σε όλες τις χώρες έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο, τη σοκολάτα!

Το έργο ανατέθηκε στη γλύπτρια Elena Climent, η οποία δημιούργησε ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων από σοκολάτα.

Το σοκολατένιο δωμάτιο κατασκευάστηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο, όπου παρέμεινε λίγο χρονικό διάστημα για διαφημιστικούς λόγους, και όλα του τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από λευκή και μαύρη σοκολάτα.

Στο κλασικό αυτό δωμάτιο θα βρούμε ένα τζάκι, πίνακες, βάζα με πανέμορφα λουλούδια και τσαγερό, όλα φτιαγμένα με περίσσια τέχνη.


Μπορεί το σοκολατένιο σπίτι να μη βρίσκεται στη μέση ενός μαγικού δάσους, όμως -έστω και για λίγο- κάνει εμάς τους λάτρεις της σοκολάτας και του παραμυθιού να νιώθουμε σαν μικρά παιδιά που ελπίζουν ότι κάπου πίσω από τα δέντρα θα βρουν το παραμύθι τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου