Τρίτη 14 Μαΐου 2013

25 ΜΑΪΟΥ: ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΣΑΝΤΟ… ΠΑΝΤΟΥ!

Αφορμη πρόσφατη ψήφιση νόμου από το Αμερικανικό Κογκρέσο που, μεταξύ άλλων, περιορίζει τα δικαστήρια να απαγορεύσουν την πώληση γενετικά τροποποιημένων σπόρων της πανίσχυρης πολυεθνικής

 Στις 25 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Αμερικής κατά της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στον κόσμο, της περίφημης Monsanto. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αποτέλεσε η πρόσφατη ψήφιση νόμου από το Αμερικανικό Κογκρέσο που, μεταξύ άλλων, περιορίζει τα δικαστήρια να απαγορεύσουν την πώληση γενετικά τροποποιημένων σπόρων της Monsanto.


Ακτιβιστές και περιβαλλοντικές οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει υποκύψει στα λόμπυ της Monsanto και ότι επιδοτεί την εταιρεία με υπέρογκα ποσά τη στιγμή που καλλιεργητές οργανικών προϊόντων και μικροί αγρότες βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ενίσχυση των ερευνών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και για τις συνέπειες των μεταλλαγμένων στην υγεία των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κινητοποιήσεις κατά της Monsanto, δείτε εδώ:  https://www.facebook.com/MarchAgainstMonstanto

 Και το... τραγούδι της κινητοποίησης: http://bit.ly/137DbZE

Πηγή: Οικοτριβές
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου