Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


Πρόσφυγες από τη Συρία κρατούνται από τις ελληνικές αρχές, ενώ δεν εφαρμόζεται η εξαγγελία της κυβέρνησης για την παροχή άτυπης παραμονής στη χώρα για ένα εξάμηνο. Αυτό κατήγγειλε σήμερα εκπρόσωπος της συριακής κοινότητας σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η «Διεθνής Αμνηστία» έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης 2013.


Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται. Η τελευταία παρέχει και τη δυνατότητα ανανέωσης της παραμονής ανά εξάμηνο. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι τις παλιές αιτήσεις ασύλου εξακολουθεί να τις χειρίζεται η Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αστυνομίας, η οποία διαθέτει ελάχιστους υπαλλήλους για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων ανανεώσεων των ροζ καρτών (κάρτες αιτούντων).

Αναφερόμενοι στα στοιχεία της έκθεσης, στην οποία διαπιστώνεται κλιμάκωση των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, βάσει στοιχείων του δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων έκαναν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών, υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και εμπόδια που συναντούν οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Απο:
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου