Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Συγκρούσεις στις Σκουριές-Οκτώ ελαφρά τραυματίες


Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι στις Σκουριές, μία ημέρα πριν τον έλεγχο νομιμότητας των αδειών της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold». Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 60 γυναίκες ξεκίνησαν από την Ιερισσό για τις Σκουριές για να διαμαρτυρηθούν για την εξόρυξη, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και χτύπησαν τις γυναίκες, μια εκ των οποίων μεταφέρθηκε τραυματισμένη με εκδορές, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές. Τραυματίστηκαν ελαφρά και 7 αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων από σκάγια.
φωτό αρχείου 

  Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι άντρες των ΜΑΤ, που βρίσκονται πλέον μόνιμα στην περιοχή σε διατεταγμένη υπηρεσία προστασίας της "Ελληνικός Χρυσός", επιτέθηκαν και χτύπησαν τις γυναίκες, ενώ έκαναν και χρήση δακρυγόνων μέσα στο δάσος. Έγιναν προσαγωγές τριών γυναικών, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πoλυγύρου και αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με εξαίρεση τον αστυνομικό που έφερε σκάγια επιδερμικά σε διάφορα σημεία του σώματός του, ο οποίος εισήχθη για προληπτικούς λόγους και διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου