Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τα φιστίκια ως έργα τέχνης

 
 
Oι περισσότεροι όταν κοιτούν ένα τασάκι γεµάτο τσόφλια από φιστίκια βλέπουν απλώς απορρίµµατα για τον σκουπιδοτενεκέ. Όχι όµως και ο φανατικός της pop culture και αυτοδίδακτος ζωγράφος Steve Casino, που είδε στα τσόφλια των αραχίδων τον ιδανικό καµβά για τις δηµιουργίες του. Όπως ο ίδιος λέει, µια µέρα καθώς έτρωγε φιστίκια αποφάσισε να ζωγραφίσει σε ένα τσόφλι το πρόσωπό του. Το αποτέλεσµα του άρεσε κι έτσι αποφάσισε να δοκιµάσει κάνοντας το πορτρέτο ενός από τους µεγαλύτερους µουσικούς του πανκ, τον Joey Ramone, ψυχή του διάσηµου συγκροτήµατος των Ramones.

Ο Αµερικανός καλλιτέχνης δεν άργησε να γίνει talk of the town, αφού οι ζωγραφιές του µεταµορφώνουν τα τσόφλια από τα φιστίκια σε εξαιρετικά πορτρέτα, µεταξύ άλλων του Κάπτεν Κερκ και του Σποκ, του Τζέιµς Μποντ, του Φρανκενστάιν, αλλά και καλλιτεχνών όπως ο Έλβις Κοστέλο, ο Χίτσκοκ, ο Τζέιµς Μπράουν, ο Έλτον Τζον και ο Άντι Γουόρχολ. Το να ζωγραφίσει κανείς σε ένα τσόφλι φιστικιού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγµα στον κόσµο.

Το πρώτο βήµα που κάνει ο αυτοδίδακτος ζωγράφος είναι να µελετά φωτογραφίες του προσώπου που θα ζωγραφίσει. Στη συνέχεια ψάχνει να βρει ανάµεσα σε εκατοντάδες το ιδανικό τσόφλι που θα γίνει ο καµβάς για τη δηµιουργία του. Μόλις το βρει, βγάζει από µέσα το φιστίκι και κολλά τα τσόφλια ώστε να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήµα. Στη συνέχεια κατασκευάζει ένα κέλυφος από ξύλο, το οποίο τοποθετεί στο τσόφλι, αλλά στη µία µόνο πλευρά του για να µπορέσει να το ζωγραφίσει. Όταν ολοκληρωθεί το πορτρέτο, προσθέτει τα πόδια και τα χέρια προκειµένου να επιτύχει την κατάλληλη στάση. Για να ολοκληρωθεί το κάθε πορτρέτο ο Steve χρειάζεται τουλάχιστον 10 ώρες. Και για να διατηρηθεί «ζωντανή» η εικόνα από το τσόφλι του φιστικιού δεν κάνει καµιά παρέµβαση στην πίσω πλευρά.




Απο ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου