Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

CHANNEL 4: ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Νέα αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών αλλά κυρίως στις προσπάθειες των τελευταίων να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που υφίστανται κάνει το βρετανικό Channel 4, παρουσιάζοντας ρεπορτάζ - αποστολή στην Αθήνα, το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. 

«Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και χειρότερη για τους μετανάστες», αναφέρει ο δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού, ο οποίος ακολούθησε μια περιπολία ρουτίνας της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας μεταφέροντας και τηλεοπτικά πλάνα από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών. Ως αιτία για τη διείσδυση της ακροδεξιάς οργάνωσης, αναφέρεται η οικονομική κρίση.
«Συναντήσαμε χρήστες ναρκωτικών, αλλά η αστυνομία δεν ασχολήθηκε με την καταδίωξή τους. Συνέχισε όμως να συλλαμβάνει μετανάστες», λέει ο ρεπόρτερ.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δήλωσε στο βρετανικό σταθμό ότι σε περιοχές της Αθήνας οι πολίτες έχουν αρχίσει να διώχνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η ανταπόκριση από την Αθήνα επικεντρώθηκε στην αντίδραση των μεταναστών που υφίστανται επιθέσεις από μέλη της οργάνωσης, μεταφέροντας την μαρτυρία του Μάικλ Τσέγκε, ενός 28χρονου ο οποίος γεννήθηκε στην Κένυα, αλλά ζει στην Αθήνα από μωρό.
Ο Τσέγκε αυτοπαρουσιάζεται ως μέλος των «Μαύρων Πανθήρων», μιας ομάδας που περιπολεί περιοχές της Αθήνας με στόχο να επέμβουν υπέρ μεταναστών σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων.
«Δεν μπορείς να ζεις υπό καθεστώς φόβου λόγω μιας ανόητης νεοναζιστικής οργάνωσης. Κατά το Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ναζιστές συνετρίβησαν, κατά τον Γʼ Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους αφανίσουμε», ακούγεται να λέει ο 28χρονος, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη της προσθέτει: «Μην τα βάζετε με τους μαύρους, με οποιονδήποτε τρόπο. Και το εννοώ».
Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενο ρεπορτάζ του καναλιού τον περασμένο Μάρτιο για τη δράση της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα καθώς έδειχνε υποψήφιο βουλευτή του κόμματος να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές αγορές βρίζοντας αλλοδαπούς αλλά και να συνομιλεί με ομοϊδεάτες του για το θέμα των μεταναστών και τους τρόπους... εξουδετέρωσής τους.
 
Απο: ΕΘΝΟΣ
και ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου