Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αναβάλεται ξανά η απόπειρα για το άλμα-ρεκόρ από τα 36.000 μέτρα

Αναβάλεται ξανά η απόπειρα για το άλμα-ρεκόρ από τα 36.000 μέτρα


Ο Αυστριακός λάτρης της περιπέτειας, Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, δεν πρόκειται να επιχειρήσει σήμερα Πέμπτη την τολμηρή ελεύθερη πτώση του από την στρατόσφαιρα των ΗΠΑ, εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στο Νέο Μεξικό.
Αυτό ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του εγχειρήματος, έπειτα από τις αναβολές της προσπάθειας να καταρριφθεί η παγκόσμια επίδοση.
Ο Μπαουμγκάρτνερ επρόκειτο να ανέλθει με ειδικό αερόστατο στα όρια της ατμόσφαιρας σε ύψος 36 χλμ., όμως το εγχείρημά του να σπάσει το φράγμα του ήχου αναβλήθηκε λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στο Νέο Μεξικό.
«Δεν θα απογειωθεί αύριο» δήλωσε λακωνικά η εκπρόσωπος της αποστολής Σάρα Άντερσον, προσθέτοντας πως μελετώνται άλλες ημερομηνίες για την πραγμάτωση του εγχειρήματος.
Οι διοργανωτές της αποστολής είχαν δηλώσει χθες πως μία νέα προσπάθεια θα δοκιμαζόταν εντός της εβδομάδος, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον καιρό.
Επιπλέον, η αποστολή δεν είχε προβλέψει ανταλλακτικό αερόστατο, το οποίο θα μπορούσε επίσης να ανυψώσει στην ατμόσφαιρα τον Αυστριακό, καθώς το πρώτο είχε ξεφουσκώσει χθες και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.
Ο 43χρονος Μπάουμγκάρτνερ, ο οποίος προετοιμαζόταν επί πέντε χρόνια για το άλμα από την στρατόσφαιρα, ευελπιστεί να καταρρίψει την επίδοση της ελεύθερης πτώσης από το μεγαλύτερο υψόμετρο και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου εκτός θαλαμίσκου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου