Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Ξέρω, ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που πάντα επιθυμούσαν να κερδίσουν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά ποτέ δεν ήταν αρκετά καλοί στον αθλητισμό, για παράδειγμα, ούτως ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στους… Ολυμπιακούς Αγώνες, για παράδειγμα! Για να μη μείνει, όμως, το όνειρό σας… όνειρο απατηλό, πέρα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, υπάρχουν διαγωνισμοί και παγκόσμια πρωταθλήματα πιο… προσιτά στον απλό λαό, αν και λίγο περίεργα, ομολογώ. Σε ένα από αυτά τα έξι πιο πράξενα, λοιπόν, σας καλώ να λάβετε μέρος, δοκιμάζοντας την τύχη σας, και -πού ξέρετε- μπορεί να είστε εσείς ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής!

1. Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί
perierga.gr - 6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Εδώ είμαστε, φίλοι μου αγαπημένοι. Κλασικό παιδικό παιχνίδι που παίζαμε στο Δημοτικό -αν θυμάμαι καλά μετά από τόσα χρόνια-, στα διαλείμματα, κάπου ανάμεσα στα πεντόβολα και στο ποδόσφαιρο. Οι κανόνες λίγο πολύ γνωστοί: Το ψαλίδι κόβει το χαρτί, το χαρτί τυλίγει την πέτρα, η πέτρα συνθλίβει το ψαλίδι. Το περίφημο RPS Τournament (Rock Paper Scissors Τournament) καθιερώθηκε το 2002 και εφαρμόζεται ανελλιπώς από τότε, δίνοντας στους νικητές μεγάλα χρηματικά έπαθλα που φτάνουν μέχρι και τα 10.000 δολάρια.

2. Πέταγμα της πέτρας στο νερό
perierga.gr - 6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Πάλι στην παιδική μου ηλικία θα πάω (το’χει η μοίρα μου, φαίνεται, σήμερα με τις αναμνήσεις!), τότε που ψάχναμε στην παραλία για επίπεδες πέτρες προκειμένου και πετύχουμε τις περισσότερες αναπηδήσεις στην επιφάνεια του νερού. Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι συμμετέχοντες στο Skimming World Stone Championship, που λαμβάνει χώρα στην πόλη Easdale της Σκωτία, κερδίζοντας μετάλλια και χρηματικά έπαθλα.

3. Πέταγμα κινητού
perierga.gr - 6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Βαρεθήκατε το κινητό σας; Μήπως «κολλάει» και σας σπάει διαρκώς τα νεύρα; Τότε δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε μέχρι τη Φιλανδία, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Savonlinna, όπου οι κάτοικοι όχι μόνο βρήκαν τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να ξεφορτωθούν τα παλιά κινητά τους αλλά τον έκαναν και… παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2000. Το περίφημο Mobile Phone Throwing World Championships δίνει τη δυνατότητα στους νικητές να κερδίσουν μια ολοκαίνουργια συσκευή.

4. Μπρα ντε φερ με τα δάχτυλα του ποδιού
perierga.gr - 6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Αν έχετε δυνατά δάχτυλα στα πόδια, εκμεταλλευτείτε το! το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Toe Wrestling υπόσχεται να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα… καλά πλυμένα πόδια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθείτε εκτός αγώνα, αφού η… ποδαρίλα θα θεωρηθεί ένα πλεονέκτημα υπέρ σας!

5. Σεξ με τον… αέρα
perierga.gr - 6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Δύο λεπτά είναι αρκετά για να προσποιηθείτε μια ερωτική σκηνή και για να δείξετε στους κριτές το μέγεθος της σεξουαλικής σας ενέργειας αλλά και την καλή σχέση που έχετε με τα ερωτικά παιχνίδια. Το Air Sex World Championship λαμβάνει χώρα σε 14 πολιτείες της Αμερικής από το 2009, με τους πρωταθλητές να συγκεντρώνονται στη συνέχεια στο Λος Άντζελες προκειμένου να στεφθεί ο μεγάλος νικητής.

6. Ποδόσφαιρο στις λάσπες
perierga.gr - 6 παράξενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Το Swamp Football πραγματοποιείται αυστηρά σε έλος ή βάλτο, σε δύσκολες συνθήκες για τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Υπάρχουν περίπου 250 ομάδες αυτού του είδους του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στον βάλτο Vuorisuo, στην πόλη Hyrynsalmi της Φινλανδίας.

Από το  perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου