Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Φοιτητές Ιατρικής μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου στο πλευρό των ευπαθών ομάδων

Στο πλευρό των ανασφάλιστων ασθενών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων βρίσκονται 50 φοιτητές Ιατρικής προσφέροντας εθελοντικά ιατρική υποστήριξη στους...
Γιατρούς του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ν.Ι.Κ.Η. – Νέοι Ιατροί του Κόσμου στα Ηνία» της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας/Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και στη πρώτη φάση του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο, 50 φοιτητές Ιατρικής τρίτου ή μεγαλύτερου έτους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 170-180 ώρες σε συνολικά 20 ειδικότητες, αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος Ν.Ι.Κ.Η Παντελής Παντελιάδης.

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη χρονιά γιατί πραγματικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη», προσθέτει ο κ Παντελιάδης, «Καθημερινά 60-80 ασθενείς έρχονται στο Πολυιατρείο μας και έχουμε ανάγκη εθελοντικής βοήθειας από κάθε ειδικότητα.

Οι ανάγκες αυξάνουν καθημερινά, ήδη έχουμε ελλείψεις και απευθύνουμε έκκληση σε όσους έχουν φάρμακα τα οποία δεν χρησιμοποιούν πλέον να μας τα φέρουν γιατί οι ασθενείς μας τα έχουν ανάγκη. Η εθελοντική προσφορά των φοιτητών της Ιατρικής είναι πολύτιμη για μας και τους ασθενείς μας» επισημαίνει η υπεύθυνη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, Σοφία Γκαρανέ.

«Το πρόγραμμα Ν.Ι.Κ.Η εκτός από κοινωνική προσφορά είναι και μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν οι φοιτητές της Ιατρικής κλινική εμπειρία, υπό την επίβλεψη πάντα έμπειρων εθελοντών γιατρών.

Στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου καθημερινά σχηματίζεται ουρά ασθενών και πιστεύουμε ότι με τη προσφορά μας μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα» αναφέρει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιμπριάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου