Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

Αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία έκθεσης για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε για την Κυπριακή προεδρία με την συμβολή του Προγράμματος της ΕΕ 2007-2013 για την εργασία και την κοινωνική αλληλεγγύη.


Σύμφωνα με την έκθεση 25,4 εκατ. (27%) παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα τα 19,2 εκατ. ζουν σε νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπλέον το 12,4% του παιδικού πληθυσμού της ΕΕ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παρατεταμένης φτώχειας.

Μόνο σε τέσσερα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, τα παιδιά βρίσκονται σε λιγότερο κίνδυνο από το σύνολο του πληθυσμού της Ε.Ε. Τα άλλα τρία κράτη-μέλη είναι η Δανία, η Σλοβενία και η Φινλανδία.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σήμερα σε Συνέδριο της Κυπριακής προεδρίας με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Αποτρέποντας και Αντιμετωπίζοντας την παιδική φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, προωθώντας την παιδική ευζωία».ΘΕΜΑ
 
Από το ΠΡΕΖΑ TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου