Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το μήνυμα από το διάστημα που θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο!

Το μήνυμα από το διάστημα που θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο!


Το »Niwaka» ο μίνι δορυφόρος της Ιαπωνίας με μέγεθος όσο η παλάμη ενός χεριού μπήκε σε τροχιά σήμερα από τον Διεθνή σταθμό »Alpha».
Σκοπός του δορυφόρου είναι να μεταδώσει ένα φωτεινό μήνυμα σε κώδικα Μορς, που θα είναι ορατό από τον ουρανό σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο!
Αρχικά η μετάδοση, ένας απλός χαιρετισμός, ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί μόνο στην Ιαπωνία, αλλά καθώς το Τόκιο δέχτηκε χιλιάδες αιτήματα από ολόκληρο τον πλανήτη, αποφάσισε να είναι μόνιμο και ορατό από παντού.
Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να δει το μήνυμα είναι ένα απλό τηλεσκόπιο και καιρού επιτρέποντος θα μπορεί να διακρίνει το φωτεινό σήμα από τα led με τα οποία είναι εφοδιασμένος ο μίνι δορυφόρος.
Το «Niwaka» επιπλέον έχει και μια φωτογραφική μηχανή που θα τραβήξει εικόνες της Γης και στη συνέχεια, θα τις στείλει στο διαστημικό κέντρο, σε ένα πείραμα για την αναμετάδοση δεδομένων υψηλής ταχύτητας.
Οι ώρες και ο χρόνος του περάσματος του δορυφόρου από τα διάφορα σημεία του πλανήτη αναμένονται να μεταδοθούν αργότερα μέσα στη μέρα από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Fukuoka, που πραγματοποιεί το όλο σχέδιο.


Από το tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου