Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ισπανία – Αποδοκιμάστηκε στη Μάλτα ο Ραχόι

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ισπανία – Αποδοκιμάστηκε στη Μάλτα ο Ραχόι

Ακόμα μια ημέρα διαδηλώσεων ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης Ραχόι σήμερα στην Ισπανία. Ο Πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε έντονα στη Μάλτα, το ίδιο και ο Υπουργός της Οικονομίας σε επίσκεψη στο Λονδίνο.
Την ίδια ώρα , οι ανθρακωρύχοι της Αστούριας που βρίσκονταν στους δρόμους με αφορμή τον εορτασμό της εξέγερσης του 1934, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενοι στην πολιτική της κυβέρνησης …
Χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν και σήμερα στη Μαδρίτη, απαντώντας στην έκκληση των συνδικάτων, που οργάνωσε ακόμα μια νέα ημέρα κινητοποίησης κατά της της πολιτικής της δεξιάς κυβέρνησης που επιφέρει στους πολίτες της χώρας «αίμα και δάκρυα».
Το πανό στην κεφαλή της πομπής ανέφερε: «Περισσότερη ανεργία, περισσότερες περικοπές και λιγότερη προστασία. Θέλετε να καταστρέψει τη χώρα, θα σας σταματήσουμε» , στην πορεία  επικεφαλής οι ηγέτες των κύριων συνδικάτων και εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Σοσιαλιστικού Κόμματος που κυβέρνησε με παρόμοιες αν όχι με τις ίδιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και τώρα από τη κυβέρνηση Ραχόι.
RaiNews24
Μεταξύ των κόκκινων και λευκών σημαιών των συνδικάτων, υπήρχαν και πανό με τη λέξη «ΟΧΙ» με ένα ψαλίδι στο κέντρο, ένα σύμβολο της διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές ενός προϋπολογισμού που στραγγαλίζει ένα μεγάλο μέρος του Ισπανικού λαού, ενώ η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται πλήττοντας σήμερα το 24,63% του ενεργού εργασιακά πληθυσμού.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων, UGT και CCOO, διοργάνωσαν διαδηλώσεις σε 57 πόλεις σήμερα.
Η ισπανική κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποφύγει τις διαμαρτυρίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια των αποστολών στο εξωτερικό του πρωθυπουργού και των υπουργών του.
Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Μάλτα στη διεθνή σύνοδο κορυφής, αποδοκιμάστηκε από μεγάλη ομάδα Ισπανών πολιτών, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στην Βαλέτα σε ένα διάλειμμα της συνόδου.
Η κραυγή του πλήθους που φώναζε εν χορώ » Ραχόι, οι άνθρωποι στη χώρα μας πεινούν» από μια ομάδα διαδηλωτών – ως επί το πλείστον νέων – που απευθύνθηκε στον αρχηγό της Κυβέρνησης της Μαδρίτης ήταν μια ένδειξη κριτικής κατά της πολιτικής της σφαγής των κοινωνικών δικαιωμάτων και της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων.
Μια μέρα πριν, ο υπουργός Οικονομίας, Luis de Guindos, αποδοκιμάστηκε επίσης  από μια μεγάλη ομάδα ισπανών φοιτητών κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο London School of Economics, στο Λονδίνο.
Την Παρασκευή υπήρξαν επίσης εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ισπανία από μια ομάδα των ανθρακωρύχων που ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους για το κυβερνητικές πολιτικές υπενθυμίζοντας την εξέγερση των εργαζομένων της Αστούριας της 5ης Οκτωβρίου 1934.
Οι ανθρακωρύχοι είχαν μπλοκάρει την εθνική οδό  Α-66, την κύρια αρτηρία που συνδέει την Αστούρια με τη Μαδρίτη (φωτο), με πύρινα οδοφράγματα ενώ εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες εναντίον της αστυνομίας. Ενώ υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ των εργαζομένων και των δυνάμεων καταστολής.
Λίγο νωρίτερα σήμερα στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πορείες που διοργανώθηκαν από τα συνδικάτα από διάφορους τομείς για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές μισθών και τους νέους φόρους.
Συμμετείχαν και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δημιούργησαν οδοφράγματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην Paseo de la Castellana, όπως επίσης και στην περιοχή των δικαστηρίων της Castilla Plaza.
Πορείες διαμαρτυρίας, που οργανώθηκαν από τα συνδικάτα των εργαζομένων αλλά και ανεξάρτητες οργανώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 57 πόλεις  της Ισπανίας.

Από το tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου