Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σε απεργειακό «κλοιό» την Πέμπτη

Σε απεργειακό «κλοιό» την Πέμπτη

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά..

Τη διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων έχει αποφασίσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας, στην οδό Μητροπόλεως, στις 12.00.

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, με στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρωινή στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τη μεταφορά των απεργών στο απεργιακό συλλαλητήριο.
Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο. Επίσης, δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ταξί από τις 08.00 έως τις 17.00. Στάση εργασίας αναμένεται και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεμένα και τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 18/10, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.
Η κινητοποίηση αφορά τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, θα ξεκινήσει στις 00:01 μετά τα μεσάνυχτα και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.
Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για τα προωθούμενα μέτρα προειδοποιεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης αποτελεί την απαρχή του προγράμματος των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν για τον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου