Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων


Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, αλλά και κατά αστυνομικών του Τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Κορέλι άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας . Στο μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες έχουν προχωρήσει οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας, με επιστολή τους στην οποία υποστηρίζουν πως ο δολοφονηθείς υπαρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης ήταν βασανιστής, ενώ τονίζουν πως ο θάνατος του ισοβίτη Ιλία Καρέλι ήταν μία πράξη εκδίκησης από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η επιστολή των κρατουμένων στις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας:
 
«Μετά το επεισόδιο στις φυλακές Μαλανδρίνου με το θάνατο του βασανιστή υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο Ιλία Καρέλι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά το πέρας της ανάκρισης στις 27 Μαρτίου μεταφέρθηκε άμεσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.
 
Ο συγκρατούμενος μας έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του νόμου και να του επιβληθεί ποινή για το αδίκημα το οποίο έκανε δικάστηκε ήδη σε θάνατο χωρίς να πάει δικαστήριο και είναι ήδη νεκρός. Η δολοφονία έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια. Ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί.
 
Εμείς θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του όπως έγινε και με τον υπαρχιφύλακα. Επίσης ζητάμε να δωθούν στη δημοσιότητα όλες οι φωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε στη φυλακή Νιγρίτας. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του όπως θα καταδικαζόταν κι εκείνος. Από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσανε από έναν εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας.
 
Το μόνο που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη και όχι φασιστικές ενέργειες σε στυλ βεντέτας. Είμαστε εδώ και θα σταθούμε αντιμέτωποι σε ότι θέλει να σταματήσει να ακούγεται η φωνή μας. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι πέρα από κάθε εθνικότητα και να αντισταθούμε στη χούντα που επικρατεί εδώ και καιρό. Οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας».
 
Ο πρόεδρος εξωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Αθανάσιος Τούσιος, αμφισβητεί την προέλευση επιστολής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στην οποία - μεταξύ άλλων - χαρακτηρίζεται ως βασανιστής ο δολοφονηθείς από τον Ιλί Καρέλι, υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργος Τσιρώνης, και υποστηρίζεται ότι ο βαρυποινίτης «ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας».
 
Η επιστολή αποδίδεται σε κρατουμένους από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας, ωστόσο ο κ. Τούσιος αμφισβητεί κάτι τέτοιο καθώς όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις Κυριακές δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στους κρατουμένους, ενώ χθες ήταν σε επιφυλακή και όλοι οι υπάλληλοι. Επισημαίνει ότι οι κρατούμενοι των φυλακών δεν μπορούν να έχουν καμιά πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
 
 
Στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών πήγαν στο πλαίσιο της προανακριτικής ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών Χάρης Κονσολίδης και 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να περιγράψουν την παραλαβή του κρατουμένου και λεπτομέρειες για τη φύλαξή του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων συμπίπτουν με την καταγραφή των κινήσεων του κρατουμένου Ιλί Καρέλι, μέσω ειδικών καμερών που τοποθετήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, πριν από την έλευση του κρατουμένου, μετά από σχετική άδεια τοποθέτησής τους και διαμόρφωσης ειδικού κελιού απομόνωσης στο χώρο του διοικητηρίου των φυλακών, που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα Σερρών.
 
Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, αλλά και κατά αστυνομικών του Τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Κορέλι άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης.
 
Ειδικότερα, οι διώξεις αφορούν στα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
 
Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας οι διώξεις είναι κατά συγκεκριμένων προώπων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και αναμένεται να προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.
 
Έχουν ήδη εκδοθεί οκτώ εντάλματα σύλληψης για σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας.

Από Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου