Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μηχανή του Χρόνου: "Όταν βλέπετε την ταινία το Βαθύ Λαρύγγι, παρακολουθείτε το βιασμό μου. Έπαιζα με το πιστόλι στον κρόταφο"

Ο κόσμος δεν την υποδέχτηκε ως μία φτηνή, πορνογραφική παραγωγή, αλλά ως ένα απελευθερωμένο έργο με πολλές «πικάντικες» στιγμές. Ήταν η πρώτη πορνογραφική ταινία, που κανείς δεν ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι είχε παρακολουθήσει. Προβλήθηκε στο σπίτι του Φρανκ Σινάτρα και ανάμεσα στο κοινό υπήρχε ο αντι-πρόεδρος της Αμερικής, Σπύρος Άγκνιου. Η ταινία διανεμήθηκε σε όλη την Αμερική με τη χρηματοδότηση της μαφίας και κανείς, ούτε καν ο συντηρητικός Πρόεδρος Νίξον, δεν μπόρεσε να εμποδίσει την προβολή της. Η παραγωγή κόστισε μόλις 30 χιλιάδες δολάρια και τα κέρδη υπολογίζεται ότι έφτασαν τα 600 εκατομμύρια. Ήταν μία αδιαμφισβήτητη επιτυχία, που απογείωσε την «ταλαντούχα» πρωταγωνίστρια, Λίντα Λάβλεϊς.
 


Η «Αγία» με το «Βαθύ Λαρύγγι»

Το παρατσούκλι της Λάβλεϊς στο σχολείο ήταν «Δεσποινίς Αγία», γιατί ήθελε να γίνει καλόγρια. Η οικογένειά της ήταν καθολική και πολύ αυστηρών αρχών. Μεγαλώνοντας, η Λάβλεϊς ακολούθησε την κλίση της που δεν ήταν η μοναχική ζωή, αλλά η ερωτική. Σε ηλικία 20 ετών απέκτησε το πρώτο της παιδί, το οποίο αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία. Η τάση της να εμπιστεύεται τους λάθος ανθρώπους συνεχίστηκε και το 1971, όταν ήταν 22 χρόνων και παντρεύτηκε τον φερόμενο επιχειρηματία, Τσακ Τέινορ.
 
Ο Τσακ ήταν οξύθυμος, βίαιος και απαιτούσε τυφλή υπακοή από τη νεαρή σύζυγό του. Με την πρόφαση ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα, την έπεισε να συμμετέχει σε μικρού μήκους πορνογραφικές ταινίες, ακόμα και σε σκηνές κτηνοβασίας. Αυτή ήταν και πραγματική του επιχειρηματική δραστηριότητα.
 Η Λίντα Λάβλεϊς στην ταινία «Βαθύ Λαρύγγι»
Ο Τέινορ υποστήριξε ότι η γυναίκα του είχε ένα ταλέντο στον στοματικό έρωτα και θέλησε να το εκμεταλλευτεί εμπορικά. Ο κομμωτής Τζέραρντ Νταμιάνο σκόπευε να γυρίσει μία χιουμοριστική πορνοταινία, με χρήματα από τις συνδέσεις του με τη μαφία.
 
Όταν γνώρισε τη Λίντα, αποφάσισε να βασίσει όλη την ταινία πάνω της και να της δώσει ένα λιτό, αλλά περιγραφικό τίτλο: «Βαθύ Λαρύγγι». Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από μία βδομάδα, σε ένα φτηνό μοτέλ στη Φλόριντα. Η Λάβλεϊς πήρε μόλις 1.200 δολάρια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν την απασχόλησε πολύ ο μισθός. Όπως δήλωσε αργότερα: «Δεν πληρώθηκα καλά, αλλά είμαι διάσημη, οπότε όλα είναι εντάξει». Το όνομα της Λάβλεϊς έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, είχε μόνιμη πρόσκληση από τον Χιου Χέφνερ στην έπαυλη του Playboy και καταξιωμένοι κριτικοί κινηματογράφου υμνούσαν το «ταλέντο της». Έγραφαν: «Η ταινία δεν έχει τόσο πολύ σχέση με την απόλαυση του σεξ όσο με τις φυσικές ικανότητες και την ανατομία της Λάβλεϊς».
"Όταν βλέπετε την ταινία, παρακολουθείτε το βιασμό μου"
 Το 1974, η Λάβλεϊς πήρε διαζύγιο απ’ τον Τέινορ και αποκάλυψε τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα. Λάβλεϊς και Τέινορ Λάβλεϊς και Τέινορ Ο σύζυγός της, την κρατούσε φυλακισμένη «σαν να ήταν στο Αλκατράζ» και την ανάγκαζε να πηγαίνει με αγνώστους, απειλώντας την με το πιστόλι στον κρόταφο. Η μύηση της στην πορνογραφία, κατά τα λεγόμενά της, έγινε με τον ομαδικό βιασμό από πέντε άντρες, ενώ ο Τέινορ παρακολουθούσε οπλισμένος.
 
Όσο για την ταινία που την έκανε διάσημη, η Λάβλεϊς είπε τα εξής: «Όταν βλέπετε την ταινία, παρακολουθείτε το βιασμό μου. Είναι έγκλημα που προβάλλεται ακόμα η ταινία. Είχα ένα πιστόλι στον κρόταφο καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων». Τα γέλια όσων εκθείαζαν την πονηρή ταινία ως μία «γαργαλιστική αταξία», κόπηκαν απότομα. Η συμμετοχή της στην ταινία, όπως και σε όλες τις άλλες παραγωγές που πήρε μέρος, πραγματοποιήθηκαν μετά από ξυλοδαρμούς και απειλές θανάτου.
Οι δηλώσεις της Λάβλεϊς προκάλεσαν την οργή των πρώην συνεργατών της. Όλοι γνώριζαν ότι ο Τέινορ την χτυπούσε, αλλά επέμεναν ότι συμμετείχε με τη θέλησή της στις ταινίες. Ο συμπρωταγωνιστής σε μία απ’ τις ταινίες, Έρικ Έντουαρντς, την αποκάλεσε «σεξουαλικό υπερ-φρικιό χωρίς όρια» και «παθολογική ψεύτρα». Η Λάβλείς με την αυτοβιογραφία της, "Ordeal" Η Λάβλείς με την αυτοβιογραφία της, «Ordeal» Σύμφωνα με τη Λαβλεϊς, ο Τέινορ την υπνώτιζε για να αυξήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Οι ισχυρισμοί της Λάβλεϊς επιβεβαιώθηκαν από την συμπρωταγωνίστρια της στην ταινία «Βαθύ Λαρύγγι 2», Άντρεα Τρου, που χαρακτήρισε «σαδιστή» τον Τέινορ. Πέρασε μέχρι και τεστ αλήθειας, το οποίο έκρινε ότι η Λάβλεϊς ήταν ειλικρινής, αλλά δεν δικαιώθηκε ποτέ.
 
Προσπάθησε να συνεχίσει την καριέρα της στον κινηματογράφο, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Δεν ήταν κανονική ηθοποιός. Μετά το διαζύγιο με τον Τέινορ, αφοσιώθηκε στην καταπολέμηση της πορνογραφίας. Παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, ενώ απέφευγε τη δημοσιότητα που κάποτε κυνηγούσε. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τα ιατρικά έξοδα τη γονάτισαν. Χώρισε και με τον δεύτερο σύζυγό της και ισχυρίστηκε ότι ήταν αλκοολικός και βίαιος. Το 2001, μετά από χρόνια πολέμου εναντίον της πορνογραφίας, φωτογραφήθηκε ημίγυμνη για αντρικό περιοδικό.
Ήταν 52 χρονών και δήλωσε: «Δεν είναι κακό να φαίνεσαι σέξι, αν γίνεται με κομψό τρόπο». Οι γνωστοί της υπέθεσαν ότι είχε τεράστια ανάγκη τα χρήματα. Πέθανε στις 22 Απρίλιο του 2002, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τρεις μήνες μετά, την ακολούθησε και ο πρώην σύζυγός της, Τσακ Τέινορ. Η αδερφή της Λάβλεϊς, Μπάρμπαρα, δήλωσε: «Κρίμα που πέθανε πριν προλάβω να τον σκοτώσω».

Από το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου