Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πανηγυρίζουν οι Ταλιμπάν την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν


«Ήττα» και «διάψευση» για τον συνασπισμό χαρακτηρίζουν Οι αφγανοί ταλιμπάν το τέλος της πολεμικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα μία ημέρα μετά την τελετή για τα 13 χρόνια της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν.

Πανηγυρίζουν οι Ταλιμπάν την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν
Η νατοϊκή αποστολή στο Αφγανιστάν υπέστειλε χθες τη σημαία της δίνοντας τη θέση της στη νέα φάση της επιχείρησης για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου.

«Θεωρούμε τη φάση αυτή ως σαφή ένδειξη της ήττας τους και της διάψευσής τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση των αφγανών ταλιμπάν που εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εισβολείς σύμμαχοί τους επίσης...καθώς και όλοι οι αλαζονικοί διεθνείς οργανισμοί υπέστησαν μια καταφανή ήττα σε αυτόν το ασύμμετρο πόλεμο», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, στην οποία οι ταλιμπάν κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι προκάλεσε «λουτρό αίματος» στο Αφγανιστάν.

Οι αφγανοί ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία με τα όπλα το 1996 για να εκδιωχθούν στο τέλος του 2001 μετά τη δυτική στρατιωτική επέμβαση, πολεμούν εδώ και δεκατρία χρόνια τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τον αφγανικό στρατό και την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι δυνάμεις των ταλιμπάν έχουν πληθύνει τις επιθέσεις κατά των αφγανικών δυνάμεων, καθώς αυτές αναλάμβαναν σταδιακά την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας.

Απο το ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου