Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ιπτάμενοι αναρχικοί και μιντιακά έκτροπα στα Εξάρχεια

Κεραμιδόγατες



Κωμικοτραγική για μια ακόμη φορά η κάλυψη των γεγονότων του Σαββατοκύριακου από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς : περιγραφές γεγονότων διαμετρικά αντίθετες σε σχέση με τα πλάνα που προβάλλονται και ευφάνταστα ρεπορτάζ για ιπτάμενους «αναρχικούς που εφαρμόζουν τακτική από αέρος επίθεσης ενάντια στις διμοιρίες των ΜΑΤ», διάνθισαν τα δελτία ειδήσεων. Ταυτόχρονα, η παρουσία ομάδων με πολιτικά ρούχα ανάμεσα στις διμοιρίες των ΜΑΤ φαίνεται πως μάλλον πέρασε στα «ψιλά γράμματα», ενώ την ίδια τύχη είχαν  οι απειλές που δέχθηκαν από πλευράς των ΜΑΤ πέντε φωτορεπόρτερ, όπως και οι συλλήψεις δημοσιογράφων, που  κάλυπταν τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 το βράδυ της Κυριακής, περί «ιπτάμενων αναρχικών».
Ολόκληρο το κείμενο του ρεπορτάζ έχει ως εξής:
«Το πρώτο νέο στοιχείο της τακτικής τους έχει να κάνει με την ρίψη μολότοφ από …ψηλά. Έκπληκτοι οι άνδρες των ΜΑΤ, διαπίστωσαν στην περιοχή των Εξαρχείων ότι δέχονταν βόμβες μολότοφ όχι μόνο από εδάφους, αλλά και από αέρος, καθώς άγνωστοι εκσφενδόνιζαν από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες κτιρίων στην οδό Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, σημαδεύοντας …τα κεφάλια των αστυνομικών.
Μόλις έπεσαν οι πρώτες μολότοφ απο αέρος, η θερμική κάμερα από το ελικόπτερο της Αστυνομίας σάρωσε την περιοχή και αποκάλυψε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αερομεταφερόμενου τάγματος αναρχικών, στις ταράτσες αρκετών πολυκατοικιών σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 και του www.Ant1news.gr,η μοίρα αυτή των ιπτάμενων αλεξιπτωτιστών,των κομάντο αναρχικών,υπολογίστηκε περίπου σε 300 άτομα που οργάνωσαν αεράμυνα αέρος-εδάφους έχοντας στην κατοχή τους εκατοντάδες μολότοφ...αν όχι χιλιάδες, ρίχνοντας τις προς τις διμοιρίες (κατά στιγμές μάλιστα ήταν δεκάδες οι μολότοφ που έπεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα).
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των επιδρομέων από τον ουρανό είχαν καταλάβει τις ταράτσες πολυκατοικιών.
Το δεύτερο, εξίσου εντυπωσιακό νέο στοιχείο είναι ότι πολλοί από τους νεαρούς αναρχικούς έκαναν ..παρκούρ, πηδώντας από κτίριο σε κτίριο κι από ταράτσα σε ταράτσα, πετώντας μολότοφ από διαφορετικά σημεία, οδηγώντας κάποια στιγμή τους επικεφαλής αξιωματικούς των αστυνομικών δυνάμεων και οργανωτές του σχεδιασμού, να κατευθυνθούν προς δύο επιλογές.
Η πρώτη ήταν να σηκώσουν ελικόπτερο με προβολέα, που να φωτίζει και να 'σημαίνει' τους αναρχικούς στις ταράτσες και η δεύτερη, από την στιγμή που είχαν καταγράψει τις πολυκατοικίες με τον μεγαλύτερο αριθμό ταραξιών, να κάνουν εφόδους στα κτίρια και να τους συλλάβουν».
Θυμηδία και προβληματισμός
Το ρεπορτάζ του  ΑΝΤ1 έκανε αμέσως το γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλλα σχόλια, ενώ η συζήτηση άναψε για τα καλά και στο Twitter στο hashtag #iptamenoi_anarxikoi, όπου το χιούμορ διαδεχόταν την ειρωνεία, με μια σειρά από ανέκδοτα για τους «ταραξίες των παρκούρ».
δού μερικά από τα εκατοντάδες ανέκδοτα που ήδη κυκλοφορούν στο συγκεκριμένο hashtag:
-Μάνα βγαίνω -Που πας; -Με τους #iptamenoi_anarxikoi για να ρίξουμε καμιά μολώτοφ -Την μπέρτα σου να πάρεις!!
Εναέριος δακτύλιος…τις μονές θα πέφτουμε εμείς από τα σύννεφα τις ζυγές θα πετούν οι #iptamenoi_anarxikoi
-Μου ήρθε χαρτί ρε παρουσιάζομαι Αεροπορία -Τρίπολη; -Οχι, Εξαρχεια #iptamenoi_anarxikoi
-Θα βρεξει -που το ξες; -οι αναρχικοί πετάνε χαμηλα #iptamenoi_anarxikoi
Μέχρι τώρα στις πορείες κλείνανε σταθμούς του Μετρό, πλέον θα κλέινουν και αεροδρόμια #iptamenoi_anarxikoi
-Γιαγια κουτσουλησε ιπτάμενος αναρχικος -Γουρι γουρι! #iptamenoi_anarxikoi
Για ακόμη μία φορά, η εγκυρότητα κατέστη έννοια διάτρητη, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα υπόλοιπα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Χαρακτηριστικό ήταν και το παράδειγμα ρεπορτάζ στο δελτίο του Mega το βράδυ του Σαββάτου, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Στις περιγραφές αναφέρεται «εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων σε πολυκατάστημα, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν υπάλληλοι που κινδύνεψαν». Όμως, εάν προσέξει κανείς με προσοχή τα πλάνα, μπορεί να αντιληφθεί πως οι άνθρωποι που σβήνουν τις φωτιές είναι διαδηλωτές, μάλιστα ο ένας φαίνεται να κρατάει και μαυροκόκκινη σημαία.
Στη συνέχεια στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως αστυνομικοί προσήγαγαν δύο άτομα και πως σε ένα σακίδιο βρήκαν βόμβες μολότοφ. Στο βίντεο, όμως, φαίνονται δύο άνδρες των ΜΑΤ να τοποθετούν μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο.

Απο το tvxs. 

1 σχόλιο:

  1. Hi. I really enjoyed my brief visit on your site and I’ll be sure to be back for more.
    Can I contact your through your email?

    Please email me back.

    Thanks!
    Kevin
    kevincollins1012 gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή