Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό κοντά στο Φέργκιουσον


Νέο κρούσμα


Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού έπεσε ένας ακόμη 18χρονος αφροαμερικανός, στο Μπέρκλεϊ, πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στο Φέργκιουσον.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα αστυνομικών βρέθηκε περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα σε  βενζινάδικο της περιοχής κάνοντας περιπολία. Ένας από τους αστυνομικούς εντόπισε δύο νεαρούς και τους πλησίασε, με τον έναν από τους δυο να βγάζει όπλο σύμφωνα με τον αστυνομικό. Τότε εκείνος τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος νεαρός διέφυγε.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα του νεαρού τον αναγνώρισε ως τον Αντόνιο Μάρτιν.
Κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν  υποστηρίζουν ότι ο νεαρός ήταν άοπλος, καθώς και ότι παρέμεινε ζωντανός για 30 λεπτά στο σημείο του πυροβολισμού. η αστυνομία φέρεται να πραγματοπιησε συλλήψεις κατά τις διαμαρτυρίες.
Πρόκειται για το τελευταίο από μία σειρά ανάλογων περιστατικών που ξεκίνησαν με τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα αθωώθηκε, ξεσηκώνοντας ένα πρωτοφανές κύμα διαμαρτυριών ενάντια στην αστυνομική βία κατά μαύρων πολιτών.

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου